Top 3 raamdecoratie smalle ramen

1. Plissés

Plissés ogen luchtig door de honingraatstructuur en zijn een mooie oplossing voor smalle ramen. Door smalle ramen schijnt nu eenmaal minder licht de kamer binnen. Met plissés top down bottum up kun je het gordijn in het midden van het raam hangen, waardoor er aan de bovenzijde ook daglicht naar binnen kan schijnen. Je verliest daarmee geen privacy en hebt tegelijk zacht gefilterd daglicht in de kamer. Je kun kiezen voor een extra bedieningsgemak door de plissé te laten uitvoeren met een handgreep.

Breedte: Vanaf 30 cm breed te bestellen

› Stel je plissés samen

Voorbeelden plissés smalle ramen

 

2. Jaloezieën

Horizontale jaloezieën benadrukken de breedte van het raam. Bij smalle ramen zijn jaloezieën dan ook een mooie toevoeging. Je kunt kiezen voor een lamelbreedte van 25mm of 50mm. Voor een natuurlijke uitstraling van houten jaloezieën of de moderne uitstraling van aluminium jaloezieën.

Breedte: Vanaf 50 cm breed te bestellen

› Stel je houten jaloezieën of aluminium jaloezieën samen

Voorbeelden jaloezieën in smalle ramen

 

3. Vouwgordijnen in smalle ramen

Vouwgordijnen ogen romantisch door de vouwen in het gordijn. Ze zijn een mooie toevoeging voor smalle ramen. Heb je meerdere smalle ramen met een muurtje ertussen? Je kunt de vouwgordijnen laten uitlijnen, zodat de baleinen in het vouwgordijn op dezelfde hoogte worden verwerkt. 

Voor smalle ramen is het mooi om voor een transparante of lichtdoorlatende stof te kiezen, zodat er voldoende daglicht de kamer binnenkomt. 

Breedte: vanaf 40 cm breed te bestellen

› Stel je vouwgordijnen samen

Voorbeelden vouwgordijnen in smalle ramen

 

Overige raamdecoratie

De volgende raamdecoratie kan goed voor smalle ramen worden besteld door de minimale breedtematen. 

4. Rolgordijnen

In smalle, hoge ramen zijn rolgordijnen een mooie oplossing. Je kunt de rolgordijnen in een cassette bestellen die je op het kozijn plakt. De ideale oplossing voor bijvoorbeeld een draaikiepraam. 

Breedte: vanaf 30 cm breed te bestellen

› Stel je rolgordijnen samen

Voorbeeld rolgordijn op een smal raam

 

 

5. Shutters

Shutters kunnen vanaf kleine maten worden gemaakt. Voor kleine ramen zijn shutters met een fijne lamel – 63 mm – het mooiste, omdat het raam dan het beste tot zijn recht komt. Met shutters beperk je de lichtinval in de kamer. De shutters stel je samen met een tiltstok of een verborgen bediening.

Er zijn diverse collecties waardoor je kunt kiezen voor een gladde lamel met een moderne uitstraling of voor een lamel met een houtnerf met een natuurlijke uitstraling. 

Breedte: vanaf 40 cm breed te bestellen

› Stel je shutters samen

Voorbeelden shutters in smalle ramen

 


VORIGE

Plissés: Bij welk raam past welke uitvoering & bediening?

VOLGENDE

Raamdecoratie voor vochtige ruimtes