Uitvalschermen

Een uitvalscherm is hét type zonnescherm dat de ideale oplossing voor balkons en voortuinen biedt.

Maximale breedte: 800cm

Maximale uitval: 150cm

 • Semi-cassette uitvalscherm
 • Wind- en stormvaste armen
 • 180 verschillende doekkleuren
 • Standaard met Somfy IO motor

vanaf

1046,-

Maximale breedte: 750cm

Maximale uitval: 150cm

 • Volledig gesloten cassettescherm
 • Wind- en stormvaste armen
 • 180 verschillende doekkleuren
 • Standaard met Somfy IO motor

vanaf

1251,-

Maximale breedte: 800cm

Maximale uitval: 135cm

 • Semi-cassette uitvalscherm
 • Tot 450cm uit één stuk geleverd
 • 32+ standaard systeemkleuren
 • Standaard met Somfy IO motor

vanaf

1431,-

Maximale breedte: 700cm

Maximale uitval: 135cm

 • Semi-cassette uitvalscherm
 • Tot 700cm uit één stuk geleverd
 • 32+ standaard systeemkleuren
 • Standaard met Somfy IO motor

vanaf

1458,-

100% op maat gemaakt
Handige meet en montage instructies
Trustpilot score: 4.8 / 5 uit 1.534 reviews
Altijd 5 jaar garantie
https://images.inhuisplaza.nl/2020/12/Verano-uitvalscherm-mallorca.png?auto=compress%2Cformat&ixlib=php-1.2.1&s=efeb31c5c7ee4bf884918f1b12a121fc&w=450

Uitvalschermen op maat

Wil je op warme zomerdagen de zon weren, maar niet in een donkere kamer vertoeven? Dan zijn uitvalschermen een aanrader. Deze zorgen immers voor veel schaduw en laten toch het buitenlicht binnen.

Dit type zonwering raden we vooral aan voor ramen aan balkons, voor hoge (kantoor)gebouwen en ramen die niet of naar buiten toe openen en/of waar mensen niet onder moeten door lopen. Ben je op zoek naar zonnewering die minder van je ruimte inneemt? Laat dan je oog vallen op ons mooie aanbod screens.

Wat INHUIS Plaza zo uniek maakt, is dat wij je toelaten je uitvalschermen op maat te laten maken. Daardoor krijg je sowieso het mooiste en beste resultaat. Zo voldoen ze ook meteen 100% aan jouw smaak! Je kan immers de kleur van de doeken en het frame zelf kiezen. Door ons ruime gamma aan doekontwerpen en kleuren kunnen we zeker een uitvalscherm naar jouw smaak en stijl samenstellen.

Zonwering I vraag en antwoord:

Wat is zonwering?

Zonwering is een verzamelnaam voor de verschillende constructies die het zonlicht en de warmte tegengaan. Onder deze verzamelnaam vallen zonneluifels, uitvalschermen, screens, rolluiken, markiezen en verandazonwering. Ze maken het aangenamer om buiten te vertoeven tijdens hete zomerdagen en houden het lekker fris binnenshuis. Als de zonwering aan de buitenzijde van de woning is geplaatst, dan spreken we over buitenzonwering. De kunst is om zonwering zo te ontwikkelen dat het zowel functioneel als esthetisch mooi is. Het moet de zonnestralen en warmte blokkeren en eveneens goed aansluiten op de stijl en sfeer van de woning. 

Welk type knikarmscherm kies jij?

Zonnescherm met cassette

Bij een zonnescherm met cassette wordt de zonneluifel bij het oprollen volledig weggewerkt in de cassette. Zo wordt de luifel in gesloten toestand volledig beschermd tegen vuil, vocht en diverse weersomstandigheden. Het zonnescherm blijft langer proper en de levensduur wordt aanzienlijk verlengd. Bovendien heeft het zonnescherm met cassette een strakke afwerking en moderne uitstraling. Bij INHUIS Plaza bieden we zonneschermen van de merken Weinor, Verano en Luxaflex® aan. 

Hoe zonwering schoonmaken?

Laat je zonnescherm weer mooi stralen én verleng de levensduur door de zonwering op de juiste manier te reinigen. De beste periode om je zonwering schoon te maken is tijdens een droge dag in het voorjaar. Poets zachtjes je zonneluifel, markies, rolluik of screens droog met een zachte borstel en lauw water. Voor hardnekkige plekken kan je wat groene zeep toevoegen aan het water. Laat het 15 minuten intrekken en spoel het doek daarna goed af met proper water. Laat het zonnescherm vervolgens volledig opdrogen voordat je het doek oprolt. 

Wat is de kostprijs van elektrische zonwering?

De kostprijs van elektrische zonwering verschilt naargelang allerlei factoren en de keuzes die je maakt. De afmetingen, type bediening, bijkomende opties zoals verlichting en plaatsingskosten hebben allemaal een impact op de finale prijs.

Wat is de ideale zonwering?

Wat de ideale zonwering voor buiten is, hangt af van je woonsituatie en wensen. Wil je bijvoorbeeld schaduw op je terras, de slaapkamer volledig verduisteren of enkel de zon weren om het binnenshuis heerlijk koel te maken? Voor elke situatie is er een zonwering beschikbaar die het beste aansluit bij jouw wensen. 

Waar kan ik zonwering bestellen?

Via onze website inhuisplaza.be kan je de juiste zonwering direct en eenvoudig online samenstellen en bestellen. Wil je graag wat persoonlijk advies van onze zonweringspecialisten? Kom dan eens langs in één van onze showrooms.

Wat is het ideale moment om zonwering te plaatsen?

Vaak denken we pas aan buitenzonwering als het te laat is: wanneer we aan het afzien zijn op één van die snikhete zomerdagen en je hopeloos op zoek bent naar een koele schaduwplek. Wees er daarom beter goed op tijd bij met het plaatsen van buitenzonwering op maat. Zonwering heeft een levertijd van 5 à 6 weken inclusief plaatsing. Zorg er dus voor dat je mooi op tijd, voordat de warme zomermaanden eraan komen, jouw ideale zonwering laat plaatsen. Zo kan je er meteen van profiteren wanneer je die eerste zonnestralen op je gezicht voelt. 

Welke soorten zonwering zijn er?

Zonwering bestaat in allerhande toepassingen. De belangrijkste die we aanbieden zijn rolluiken, screens, zonneluifels, markiezen en verandazonwering. Ben je op zoek naar de ideale zonwering voor je terras, dan adviseren we je een zonnescherm. Beschik je over te weinig ruimte voor zonwering? Geen probleem! Screens zijn heel compact doordat ze verticaal openen en sluiten. Voor elke situatie bestaat er de perfecte oplossing.