Rolluiken

Complete verduistering

100% op maat gemaakt

/ Zonwering / Rolluiken

Rolluiken

Rolluiken voor het complete pakket

Isolerend, verduisterend en geluiddempend: dat zijn de gewaardeerde kenmerken van aluminium rolluiken. Tijdens de winter houden ze de warmte binnen, terwijl ze in de zomer de hitte buiten houden. Ontdek ons uitgebreide assortiment in een van onze showrooms in Nederland.

Persoonlijk advies

Heb je vragen over jouw situatie of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bekijk onze 2520 reviews: 4.8/5
Rolluik | inhuis Rolluik | inhuis

Rolluik | inhuis

(22)

vanaf

€ 280,-

Rolluik | inhuis

(22)
Max. breedte: 400cm
Max. hoogte: 350cm
 • Lichtgewicht rolluik
 • 3 verschillende lamelbreedtes
 • Al mogelijk vanaf 50cm breed
 • Standaard met Somfy motor
 • Montageservice vanaf: + €219,00
 • 4-6 weken levertijd

vanaf

€ 280,-

Rolluik | Roma Rolluik | Roma

Rolluik | Roma

vanaf

€ 670,-

Rolluik | Roma

Max. breedte: 400cm
Max. hoogte: 400cm
 • 4 verschillende lamelbreedtes
 • Protect lamel voor extra isolatie en veiligheid
 • Geschikt voor diverse raampartijen
 • Standaard met Somfy IO motor
 • Montageservice vanaf: + €219,00
 • 4-6 weken levertijd

vanaf

€ 670,-

Rolluik solar | Verano Rolluik solar | Verano

Rolluik solar | Verano

(1)

vanaf

€ 860,-

Rolluik solar | Verano

(1)
Max. breedte: 370 cm
Max. hoogte: 300 cm
 • Duurzame aansturing
 • Standaard lamelbreedte van 40mm
 • 18 kleuropties
 • Standaard met Somfy Solar motor
 • Montageservice vanaf: + €219,00
 • 4-6 weken levertijd

vanaf

€ 860,-


5 toonzalen in Nederland
4.8/5 uit 2523 beoordelingen
Gratis kleurstalen

Solar rolluik | Roma Solar rolluik | Roma

Solar rolluik | Roma

vanaf

€ 1012,-

Solar rolluik | Roma

Max. breedte: 400cm
Max. hoogte: 300cm
 • Groene aansturing
 • 4 verschillende lamelbreedtes
 • Geschikt voor diverse raampartijen
 • Standaard met Somfy solar motor
 • Montageservice vanaf: + €219,00
 • 4-6 weken levertijd

vanaf

€ 1012,-

Rolluiken op maat

Door hun veelzijdigheid blinken rolluiken uit in hun vele voordelen. Rolluiken tonen in elk seizoen hun meerwaarde aan. Zo worden zon en warmte tijdens de warme zomermaanden geweerd, terwijl rolluiken tijdens de koude wintermaanden eerder een geluidswerende en isolerende functie vervullen. Ook voor wie ruimtes zoals de slaapkamer helemaal wilt verduisteren, zijn rolluiken de ideale optie. Daarnaast zijn ze ook nog eens inbraakwerend, waardoor je met een gerust hart je huis kan afsluiten voor een avondje weg. Onze collectie biedt immers rolluiken van topkwaliteit aan die garant staan voor veiligheid en comfort. 

inhuis plaza is dé specialist bij uitstek als het aankomt op zonnewering op maat. Via onze online configurator stel je eenvoudig en snel jouw perfecte rolluiken op maat samen. Liever het persoonlijke advies van onze specialisten en de echte ‘feeling’ van rolluiken ontdekken? Bezoek dan één van onze showrooms bij jou in de buurt.

Categorie rolluiken
Rolluiken Verano

De voordelen van rolluiken

Rolluiken bieden veel voordelen tijdens elk seizoen van het jaar. Als je tijdens hete zomerdagen de rolluiken goed gesloten houdt, blokkeren ze de zon en blijven aangename temperaturen binnenshuis behouden. Tijdens koude winterdagen zorgt de stilstaande lucht tussen raam en rolluik voor een goede isolatielaag waardoor de warmte mooi binnen gehouden wordt. Zo garandeert de rolluik niet alleen meer wooncomfort, maar ook een lagere energierekening.   

Bovendien hebben rolluiken ook nog eens een verduisterende werking als ze helemaal gesloten zijn. Dit laat je toe om het op ieder moment van de dag volledig duister te maken. De ideale oplossing voor mensen met nachtshiften of kleine kinderen of als je simpelweg graag in een volledig verduisterde kamer slaapt. De lamellen van een rolluik zijn voorzien van een aluminium buitenlaag met schuim aan de binnenzijde. Deze lagen vangen de trillingen van het geluid op en dempt het geluid van buitenaf. 

Rolluiken voor elk type raam

Heb je een dakkapel en wil je graag genieten van al de voordelen die een rolluik biedt? Dat kan! Onze collectie rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en uitvoeringen, zodat er voor elk type raam een passende oplossing bestaat. Zo zijn er verschillende lameltypes en zijn onze cassettes te bestellen in een schuine, halfronde of ronde afwerking. Afhankelijk van het type raam worden de rolluiken boven, op of in het raamwerk geplaatst. 

Heb je kantelramen? Ook dit type kan voorzien worden van een rolluik! Let alleen wel goed op naar welke kant het kantelraam opengaat. Wanneer het raam naar binnen toe opent, dan is er geen enkel probleem. Voor ramen die naar buiten toe openen, moet je rekening houden met voldoende ruimte boven het raam om de cassette te plaatsen. Zo kan je garanderen dat het raam toch nog steeds geopend kan worden wanneer de rolluik omhoog is getrokken.

Rolluik dakkapel

Rolluiken tegen inbraak

Onze inhuis plaza-rolluiken zijn gemaakt van sterke en robuuste materialen. Bovendien zijn ze voorzien van anti-optilbeveiliging, waardoor ze nog eens extra inbraakwerend zijn. Inbrekers kiezen vaak voor woningen waar ze gemakkelijk binnen kunnen komen. Eens ze woningen uitgerust met goed zichtbare rolluiken zien, werkt dit intimiderend. Zo kan jij met een gerust hart een avondje weg of op vakantie. 

Rolluiken bij brand

Bij brand in huis wil je graag zo snel mogelijk naar buiten kunnen vluchten. Rolluiken kunnen daarbij een blokkade vormen voor een mogelijk vluchtroute en ze optrekken brengt op dat moment alleen maar vertraging met zich mee. Wanneer de stroom dan ook nog eens uitvalt, kunnen elektrische rolluiken niet meer omhoog worden getrokken. Houd daarom goed rekening met deze noodsituatie bij het plaatsen van jouw rolluiken. Installeer slimme rookmelders en sensoren om je woning nog veiliger te maken. De slimme rookmelder maakt bij detectie van brand een luid signaal dat doorgestuurd wordt naar de andere rookmelders. Deze rookmelders staan dan weer in directe verbinding met de Somfy Tahoma Switch (smart home system), die de hiervoor geprogrammeerde rolluiken automatisch optrekt. Zorgt de brand voor kortsluiting en stroomuitval? Geen paniek! Het is mogelijk om de rolluiken te leveren met een noodaccu die het proces verder zet bij stroomuitval. Deze noodaccu kan de rolluiken tot wel 10 keer omhoog en omlaag trekken. Let wel op dat de noodaccu vrij groot is en dat er voldoende plaats moet zijn om deze te installeren. 

Rolluik slaapkamer
Elektrische rolluiken

Bediening: elektrische of handmatige rolluiken

Rolluiken kan je op twee manieren bedienen: elektrisch of handmatig. Elektrische rolluiken, uitgerust met een sterke motor, trekken veel stiller omhoog en omlaag dan handmatige rolluiken. Ze worden namelijk trillingsvrij opgehangen en bieden akoestisch comfort, waardoor het openen en sluiten geruisloos verloopt. Zowel binnen als buiten is de motor quasi onhoorbaar. Met de nieuwe Somfy RS100 I.O.-motor, de stilste rolluikmotor op de markt, wordt dit effect nog meer versterkt. Elektrische rolluiken kan je bedienen door middel van een afstandsbediening, schakelaar of app via de smartphone of tablet.

De liefhebbers van de traditionele manier kunnen ervoor kiezen de rolluiken handmatig te bedienen. Waar vroeger handmatige bediening de standaard was, zijn praktisch alle rolluiken tegenwoordig uitgerust met een elektrische motor. Handmatige rolluiken bestaan in twee varianten: de bandopwinder of het oogwindwerk. Daarnaast kan je kiezen of je de rolluik van binnen of van buitenaf wilt bedienen. Terwijl elektrische rolluiken automatisch en solide op en af worden getrokken, gebeurt dit bij handmatige rolluiken met een koord die afhankelijk van het gebruik verslijt en vervangen moet worden. De levensduur van handmatige rolluiken is dan ook korter dan die van elektrische rolluiken. 

Rolluiken online bestellen

inhuis plaza levert steeds op maat gemaakte rolluiken die perfect aansluiten op jouw ramen en woning. Kies uit een ruim gamma aan kleuren en systemen en vind de perfecte rolluiken naar jouw smaak. Met behulp van onze productconfigurator stel jij stap voor stap jouw rolluiken online samen. Helemaal tevreden van jouw keuze? Bestel ze dan direct! Liever het persoonlijke advies van onze specialisten of de rolluiken in het echt ontdekken? Kom dan eens langs in één van onze showrooms in Nederland. Ben je eerder op zoek naar zonwering waarbij je toch nog naar buiten kunnen kijken? Dan zal onze collectie screens vast in de smaak vallen.

Rolluiken online bestellen
zonnescherm inmeten

Rolluiken zelf plaatsen

Ben je een handige harry en heb je verstand van elektriciteit (wanneer je kiest voor rolluiken met elektrische bediening)? Dan kan je jouw rolluiken gemakkelijk zelf plaatsen. Onze plaatsingsinstructies begeleiden je stap voor stap door het plaatsingsproces van een rolluik.

Rolluiken: vraag & antwoord

Waarom zou ik kiezen voor rolluiken?

Ben je op zoek naar zon- en warmtewerende, isolerende, inbraakwerende, geluidswerende en verduisterende zonwering? Dan zijn rolluiken de ideale optie voor jou! Rolluiken zijn een veelzijdig type zonnewering met vele voordelen. Ze bieden een echte meerwaarde tijdens elk seizoen.

Wat is de kostprijs van rolluiken?

De kostprijs van een rolluik is afhankelijk van meerdere factoren. Zo beïnvloeden de afmetingen, het type bediening en de plaatsingskosten de kostprijs. Bij inhuis plaza bieden we jou elektrische rolluiken aan vanaf 280 euro. Wist je daarnaast dat je op deze website snel en eenvoudig jouw rolluiken online kan samenstellen en direct de kostprijs berekenen? 

In welke kleuren komen de rolluiken?

De inhuis plaza-rolluiken kunnen geleverd worden in een breed gamma aan verschillende systemen en lamelkleuren. Zo helpen wij je graag aan de voor jou perfecte rolluiken naar jouw stijl en smaak. Je hebt de keuze uit standaardkleuren zoals wit en antraciet. Voor wie het wat gewaagder mag, kan de voorkeur geven aan rode of beige rolluiken. Daarnaast is het mogelijk om het systeem zelfs in een RAL-kleur naar keuze te bestellen, zodat deze naadloos aansluit bij jouw gevel!

Bespaar ik energie met mijn rolluiken?

Tuurlijk! Gemiddeld gaat er 37% van de warmte in huis verloren via ramen en deuren. Rolluiken zorgen ervoor dat dit percentage aanzienlijk verkleind wordt dankzij hun isolerende functie. Hierdoor bespaar je jaarlijks op je energierekening en draag je bij aan een duurzame en energiezuinige toekomst. Als dat geen win-win is!?

Hoe maak je rolluiken langs de binnenkant proper?

We raden je aan om jaarlijks je rolluiken een grondige poetsbeurt te geven aan zowel de binnen- als buitenkant. Zo verleng je de levensduur en kwaliteit van je rolluiken. Voor het reinigen van de binnenkant, verwijder je de kap. Laat de rolluik steeds een beetje zakken, zodat je met een zachte spons aan elk hoekje en elke lamel aankan. Maak de rolluiken leuk met twee schoon, waarbij de een het rolluik steeds laat zakken en de ander het poetswerk op zich neemt. De taak gaat zo niet alleen sneller en gemakkelijker verlopen, maar je beleeft er ongetwijfeld meer plezier aan. 

Hoe meet je rolluiken op?

Rolluiken kunnen op 3 manieren geplaatst worden: op de muur, op het raamwerk of gecombineerd. Meet de breedtemaat tussen de muren in en de hoogtemaat van de bovenkant van de muur tot aan de vensterbank. Om zeker te zijn van de juiste maten, meet je best op 3 plaatsen. Afhankelijk van de manier van plaatsing die je verkiest, kies je de grootste of kleinste gemeten maat. Tel of trek hier nog een paar millimeter bij op of af voor de exacte bestelmaat. De volledige uitleg kan je terugvinden in onze meetinstructies.

Wat is duurder: screens of rolluiken?

Over het algemeen zijn rolluiken iets voordeliger dan screens. Zit je toch nog steeds in dubio over welke optie je verkiest? Stel jezelf de vraag welke eigenschappen cruciaal zijn voor jou op vlak van zonnewering. Ben je eerder op zoek naar zonwering die toch nog het zicht naar buiten garandeert? Kies dan voor screens. Wil je dat jouw zonwering zowel verduisterend, zonwerend, isolerend als inbraakwerend werkt? Dan raden we jou onze rolluiken aan. 

Scroll to Top