Gordijnen

Maatwerk is onze standaard

4.8 / 5 | 2407 reviews

Alle soorten gordijnen op een rij

Op zoek naar mooie gordijnen voor jouw huis? Bekijk hier de verschillende soorten gordijnen.

Populaire gordijnen

Bekijk de meest verkochte producten en kies jouw favoriete gordijnstof!

Onze merken gordijnen

De mooiste merken voor de beste kwaliteit.

Gordijnen van INHUIS


  • Altijd 5 jaar garantie op al onze gordijnen

  • Perfect op maat gemaakt zoals jij het wil

  • Vijf échte toonzalen in Nederland

Gordijnen van INHUIS


  • Altijd 5 jaar garantie op al onze gordijnen

  • Perfect op maat gemaakt zoals jij het wil

  • Vijf échte toonzalen in Nederland

https://images.inhuisplaza.nl/2021/01/Gordijnen-woonkamer-lichtgrijs.jpg?auto=compress%2Cformat&ixlib=php-1.2.1&s=582a15f5f3505323715209d5a8399e37&w=450

Gordijnen op maat

Gordijnen staan synoniem voor een instant gevoel van warmte en gezelligheid in huis. Om die reden vinden we het belangrijk dat we je een breed aanbod aan gordijnen op maat van hoge kwaliteit in verschillende stoffen en kleuren kunnen aanbieden. Of je oog nu valt op overgordijnen, verduisterende gordijnen, vitrage of inbetween gordijnen, bij INHUIS Plaza gaan we voor jou aan de slag om jou de passende gordijnen op maat te kunnen bieden. Het enige wat jij hoeft te doen is je gordijnstof uit te kiezen en ons je afmetingen doorgeven, wij zorgen voor de rest!

Grasduin dus rustig door onze meer dan 200 verschillende stoffen en kleuren en vind daarin de stof die helemaal past bij de sfeer in jouw kamer, gaande van luxueuze velours gordijnen tot trendy prints of zacht linnen. Zoek je een luchtige gordijn? Bekijk dan zeker ons aanbod vitrage en inbetween gordijnen, die transparant en lichtdoorlatend zijn. Ze laten zich ook perfect aanvullen met een ander type raamdecoratie. Ben je net wel op zoek naar een gordijn die alle licht filtert en privacy garandeert? Binnen onze collectie verduisterende gordijnen helpen we je aan semi-verduisterende en dim-out gordijnen, wat deze ideaal maakt voor pakweg slaapkamers, kinderkamers of babykamers.

https://images.inhuisplaza.nl/2021/01/Gordijnen-grijs-trendy-woonkamer.jpg?auto=compress%2Cformat&ixlib=php-1.2.1&s=730fe3877d3ca8ed8e5b8fb08cf6f0a1&w=450

Gordijnen kopen? Stel jouw gordijnen online samen

Dankzij onze productconfigurator stel je in alle gemak en comfort jouw gordijnen online samen en kan je deze meteen bestellen. In die configurator zie je meteen ook het verschil tussen gordijnen met een enkele of dubbele plooi, met ringen of met een wave. Ben je nog niet zeker over de kleur of stof? Onze gratis kleurenstalen bieden soelaas! Binnen de week ontvang je deze bij je thuis en kan je ze zelf in jouw gewenste ruimte bekijken. Wens je graag een extra woordje uitleg of heb je nog vragen? Onze gordijnspecialisten staan in onze showrooms in Nederland voor je klaar.

Samen met jou gaan we aan de slag om de voor jou gewenste gordijnen op maat uit te werken. Ze worden dus geheel uniek aan jouw project op maat gemaakt. Eens ze klaar zijn, is het enkel nog aan jou om de gordijnen thuis omhoog te hangen.

https://images.inhuisplaza.nl/2021/01/Gordijn-slaapkamer.jpg?auto=compress%2Cformat&ixlib=php-1.2.1&s=9268b1b2ae8e4bdfc0c6bd6dc20b2343&w=450

Gordijnen voor elke kamer

Elke kamer in huis vraagt om een ander soort gordijn. De ideale gordijnen voor jouw woonkamer, slaapkamer of kinderkamer worden bepaald door de gewenste sfeer en lichtregulering. Wil je liever een transparante of lichtdoorlatende stof? Of zoek je eerder naar een verduisterend gordijn?

Binnen die stoffen bieden we je een veelheid aan stijlen. Droom je van velours gordijnen voor een royale uitstraling van je woonkamer? Of houd je van Scandinavisch strak en verlang je dus naar gordijnen met een natuurlijke look? Linnen gordijnen zijn niet alleen superhip, ze hebben die lichte en natuurlijke look waar jij naar op zoek bent. Zoek je daarentegen naar de geschikte oplossing voor het donker maken van je slaapkamer of kinder- of babykamer? Dan zijn gordijnen met een gecoate stof misschien wel iets voor jou!

https://images.inhuisplaza.nl/2021/01/Gordijnen-wit-schuifpui.jpg?auto=compress%2Cformat&ixlib=php-1.2.1&s=b2dccf53745aa40807f17720916f5f13&w=450

Kant-en-klare gordijnen op maat

Waarom voor INHUIS Plaza kiezen? Bij ons heb je niet alleen alle keuze uit een veelheid aan typen gordijnen, soorten stoffen, kleuren en uitvoeringen, we zorgen ervoor dat we je raamdecoratie kant-en-klaar aanleveren. Dat wil zeggen dat we je gordijnen afwerken op maat van jouw noden en voorkeuren, klaar om door jou opgehangen te worden. Geen gedoe dus met zelf nog te moeten korter of smaller maken! Nee, bij INHUIS Plaza ontzorgen we je, zodat jij kan genieten van jouw kant-en-klare gordijnen. Van zodra we je bestelling ontvangen, gaan we aan de slag met jouw gekozen stof, kleur, afmetingen en opties.

Gordijnen I vraag en antwoord:

Welke gordijnen bieden jullie aan?

Bij INHUIS Plaza bieden we je een ruime collectie aan gordijntypen en -stoffen van hoge kwaliteit. Dat gaat van overgordijnen over verduisterende gordijnen tot vitrage en inbetween gordijnen. Ben je benieuwd naar ons aanbod naast die traditionele gordijnen? Klik dan zeker eens door naar onze vouwgordijnen, rolgordijnen en plisségordijnen.

Wat zijn inbetween gordijnen?

Wat inbetween gordijnen zo bijzonder maken, is dat jij door de stof nog wel van binnen naar buiten kan kijken, maar andersom niet. Dat maakt het de ideale oplossing voor wie voor privacy wil gaan. De lichtdoorlatende stof die inbetween gordijnen zo eigen maakt, is dikker dan een vitrage, maar dunner dan gewone gordijnstof.

Waar kan ik jullie gordijnen kopen?

Bij INHUIS Plaza vinden we het belangrijk je in alle comfort je gordijnen te laten kiezen. Om die reden bieden we ons ruime assortiment gordijnen zowel online als in onze showrooms aan. Via de website kan je perfect jouw overgordijnen, verduisterende gordijnen of vitrages online samenstellen en bestellen. Heb je graag het advies en de tips van onze experts? Dan heten we je zeer welkom in een van onze showrooms in Nederland.

In welke kleuren komen jullie gordijnen?

Kleuren hebben de kracht om de sfeer van een kamer te bepalen. Zeker gordijnen voor grote ramen zijn bepalend voor de uitstraling en look van je interieur. Wil je gaan voor gezelligheid en warmte? Dan zijn warme kleuren jouw ding, waaronder rood, bruin of oranje. Ben je net op zoek naar het groter laten lijken van je kamer? Dan doen lichte en koele kleuren zoals wit, grijs en blauw wonderen. Dankzij onze meer dan 200 kleuren weten we dat je er ongetwijfeld jouw droomtint zal tussen vinden! Ben je nog niet helemaal zeker van je kleurkeuze? Bestel dan jouw gratis kleurstalen, waardoor je in het licht en de sfeer van jouw kamer kan kijken of de kleur past bij de rest van je interieur.

Wat kosten gordijnen?

Onze gordijnen variëren van een prijs per vierkante meter van 70 tot 200 euro. Dit is afhankelijk van de dikte en kwaliteit van de stof. Daar komen geen confectiekosten meer bij, want we maken alle gordijnen klaar op maat van jouw afmetingen en wensen. Ben je benieuwd hoeveel jouw project zal kosten? Check dan onze gordijnconfigurator waar je in enkele simpele stappen de prijs van jouw nieuwe gordijnen kan berekenen en meteen ook de bestelling kan plaatsen. Voor je het beseft, hangen jouw nieuwe gordijnen dan binnenkort te blinken in jouw interieur!

Hoe meet je gordijnen op?

Een correcte meting zorgt ervoor dat jouw eindresultaat optimaal zal zijn. Je wilt immers gordijnen die mooi passen in jouw interieur, niet te groot of te klein zijn. Voor zo’n meting meet je de maten op drie verschillende plaatsen op. Verlies daarbij eventuele obstakels, zoals een verwarmingsbuis, deurklinken of naar binnen draaiende ramen niet uit het oog.

Afhankelijk van je gewenste afwerking geven we je nog enkele tips voor het opmeten:

  • Gordijnen op een rail: Meet vanaf de bovenkant van de rail tot waar jij wilt dat de gordijnen komen.
  • Gordijnen op roede: Meet voor een gordijn met zijlringen vanaf de bovenkant van de roede tot waar de gordijnen moeten komen.
  • Gordijnen met inslagringen op roede: Voor een geplooid gordijn start je met meten vanaf de onderkant van de ring tot aan de plek tot waar je de gordijn wil laten hangen.

Onze volledige meetinstructies voor gordijnen zetten je verder op weg!

Hoe hang je gordijnen op?

We bieden drie verschillende manieren aan om je nieuwe gordijnen op te hangen, zijnde een rail, railroede of roede. De gordijnrail vormt daarbij de populairste optie. Deze laat je namelijk toe om gordijnen van alle soorten plooien aan op te hangen. Voor gordijnen met ringen heb je een gordijnroede nodig, waar je de ringen doorheen schuift.

Hoe moet je gordijnen wassen?

Gordijnen kunnen zeker gewassen worden, maar houd er rekening mee dat vele gordijnen een standaard krimptolerantie hebben van ongeveer 2%. Hoewel dit maar een klein percentage lijkt, betekent dit voor een gordijn van 2,5 meter lang een verschil van zo’n 5 cm. Om dit te vermijden, was je de gordijnen best met de hand om ze nadien buiten te drogen te hangen, of breng je ze binnen bij de droogkuis.