Verduisterende gordijnen

Dé raamdecoratie voor de slaapkamer

100% op maat gemaakt

/ Gordijnen / Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen voor een heerlijke nachtrust

Met verduisterende gordijnen creëer je in elke ruimte van je huis een echte duisternis en wordt geluid gedempt, wat perfect is voor de hoofdslaapkamer of kinderkamer. Ga voor een black-out gordijn met een speciale gecoate stof om het gordijn volledig lichtdicht te maken. Bestel vijf gratis kleurstalen van verschillende stofsoorten online en maak de juiste keuze.

Persoonlijk advies

Heb je vragen over jouw situatie of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bekijk onze 2470 reviews: 4.8/5
Concrete | Vadain Concrete | Vadain

Concrete | Vadain

vanaf

€ 71,-

Concrete | Vadain

 • Hotel uitstraling
 • Soepele stof met lichte glans
 • Mooi voor iedere woonruimte in huis
 • Montageservice vanaf: + €75,00
 • 6-8 weken levertijd

vanaf

€ 71,-

Today | Vadain Today | Vadain

Today | Vadain

vanaf

€ 71,-

Today | Vadain

 • Fris en vrolijk kleurenpalet
 • Subtiele visgraatpatroon
 • Mooi voor kinderkamers
 • Montageservice vanaf: + €75,00
 • 6-8 weken levertijd

vanaf

€ 71,-

Hunter | Vadain Hunter | Vadain

Hunter | Vadain

vanaf

€ 71,-

Hunter | Vadain

 • Zachte stof
 • Mooi voor kinderkamers
 • Diepe kleurencollectie
 • Montageservice vanaf: + €75,00
 • 6-8 weken levertijd

vanaf

€ 71,-

Vitrage en Inbetween bij onze klanten

Tag @Inhuisplaza op Instagram om anderen te inspireren.

Vitrage en inbetween gordijnen op maat

Vitrage en inbetween gordijnen op maat

Vitrage en inbetween gordijnen filteren het daglicht, brengen sfeer en zorgen ervoor dat jij wel het zicht naar buiten behoudt. Een inbetween gordijn is een transparant gordijn, maar biedt voldoende privacy voor mensen die van buiten naar binnen willen kijken. Een vitrage, ook wel voile of glasgordijn genoemd, wordt vooral gekozen om meer sfeer toe te voegen. Ze zijn geschikt voor iedere ruimte. Of je ze nu in de woonkamer, werkkamer of slaapkamer hangt. Daarnaast kun je ze perfect combineren met een overgordijn of jaloezieën.

Veel inbetween en vitrage stoffen worden gemaakt van kamerhoge stoffen. Hierdoor krijg je geen naad in de gordijnstof. Al onze vitrage en inbetween gordijnen worden volledig op maat voor jou gemaakt en kant en klaar bezorgd. Je hoeft de gordijnen alleen nog maar op te hangen!

Het verschil tussen een inbetween en vitrage gordijn

Het grootste verschil tussen een vitrage en inbetween gordijn is de transparantie. Een inbetween stof zitten tussen een vitrage en een overgordijn in. Ze geven hierdoor nét wat meer privacy dan een vitrage. Een vitrage is echt een sfeermaker en is de meest transparante stof. Het zorgt wel voor enige privacy en dempt ook het geluid.

Twijfel je of je voor een vitrage of inbetween gordijn moet gaan? Het gaat erom wat jij belangrijk vindt en de plaats waar het gordijn komt te hangen. Als je op zoek bent naar een gordijn om sfeer toe te voegen dan is een vitrage een goede keus. Wil je juist meer privacy, maar ook voldoende licht binnen laten? Dan is een inbetween dé perfecte keuze.

Het verschil tussen een inbetween en vitrage gordijn
Vitrage en inbetween gordijnen met plooi

Vitrage en inbetween gordijnen met plooi

Heb je een mooie vitrage of inbetween gordijnstof uitgekozen? Dan kun je de uitstraling van het gordijn bepalen. Kies de afwerking van jouw vitrage of inbetween gordijn. De meest populaire type gordijn is een geplooid gordijn. Je hebt hierbij de keuze uit een enkele plooi of een dubbele plooi. Ons advies? Ga voor een dubbele plooi! Transparante gordijnstoffen zijn vaak best dun van stof. Wanneer je kiest voor een dubbele plooi wordt er meer stof samengevoegd in de plooi waardoor het gordijn dus ook voller wordt.

Liever eerst advies van een inhuis specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Onze vakkundige adviseurs komen graag bij je langs om de maten op te meten.

advies afspraak aan huis

Vitrage en inbetween gordijnen met wave

Transparante gordijnstoffen zijn ideaal voor gordijnen met een wave plooi. Je ziet hierbij de mooie regelmatige valling erg goed. Daarnaast is het een groot voordeel dat dat er een groot aanbod is in kamerhoge stoffen bij inbetween stoffen, zodat het gordijn naadloos gemaakt kan worden. Dit komt omdat bij vitrage en inbetween gordijnen de naden er goed zichtbaar zijn. Daarnaast is een groot voordeel dat bijna alle transparante gordijnstoffen met een loodveter aan de onderkant worden afgewerkt. Hierdoor valt het gordijn mooier.

Vitrage en inbetween gordijnen met wave
gordijnen met ringen

Vitrage en inbetween gordijnen met ringen

Naast gordijnen met een plooi kun je kiezen voor vitrage en inbetween gordijnen met ingeslagen ringen. Hierbij hangt het gordijn aan een roede, waarbij je het gordijn eenvoudig open en dicht schuift. De ringen zijn in verschillende kleuren beschikbaar, zodat je de ringen kunt afstemmen met de kleur van de gordijnstof.

Het opmeten van jouw vitrage en inbetween gordijnen

Het is niet moeilijk om jouw vitrage of inbetween gordijnen zelf op te meten. Met onze meetinstructies meet jij stap voor stap alles op. Maak hierbij gebruik van een metalen rolmaat die lang genoeg is zodat je in één keer de gehele breedte en hoogte kunt meten. Ben je al in het bezit van een rail of roede? Hang deze dan eerst op voordat je gaat meten. Én: meten is weten! Meet altijd twee keer om fouten te voorkomen. Twijfel je over de maten? Maak gebruik van onze gratis meethulp via de chat, mail of WhatsApp.

Het opmeten van jouw vitrage en inbetween gordijnen
Gordijnen kopen bij inhuis plaza

Laten meten en monteren van jouw vitrage en inbetween gordijnen

Liever een professional die bij je thuis komt om de maten van je raam te meten en je gordijnen op te hangen? Dat kan! Met onze meet- en montage service worden jouw vitrage of inbetween gordijnen nauwkeurig ingemeten en netjes gemonteerd. Hierdoor ben je verzekerd van gordijnen die perfect hangen.

Verduisterende gordijnen bij onze klanten

Tag @Inhuisplaza op Instagram om anderen te inspireren.

Verduisterende gordijnen op maat

Verduisterende gordijnen combineren the best of both worlds: naast de sfeer die ze creëren in jouw ruimte bieden ze je ook het comfort om voor extra privacy en verduistering te zorgen.

Kwalitatieve slaap begint bij het kunnen verduisteren van de kamer. Het écht donker maken van de slaap- of kinderkamer vraagt dan ook om een kwalitatief paar verduisterende gordijnen. Winter en zomer kan je genieten van gordijnen die het licht buiten houden, het geluid dempen en de ruimte extra isoleren. Houd de warmte buiten op zomerse dagen en binnen tijdens koude periodes. Bovendien geniet je dankzij verduisterende gordijnen van volledige privacy. Wil je jouw gordijnen combineren voor die extra touch? Ga dan voor vitrages of houten lamellen.

Geen stof, kleur of print te gek of je vindt ze in ons ruime aanbod. We zijn dan ook trots dat we jou een collectie kunnen aanbieden bestaande uit verduisterende gordijnen op maat, gemaakt van hoge kwaliteit en 100% polyester. Samen met jou gaan we graag op zoek naar je favoriete gordijnstof, afwerking en gewenste afmetingen. Nadien gaan wij voor jou aan de slag om jouw gordijnen kant en klaar te kunnen leveren, zodat jij ze zo kan ophangen!

Semi-verduisterende en black-out gordijnen

Semi-verduisterende en black-out gordijnen

Om jou je ideale paar gordijnen te kunnen aanbieden, werken we met twee varianten, zijnde semi-verduisterende of dim-out gordijnen, en black-out gordijnen. De eerste optie is de ideale oplossing voor slaapkamers, kinderkamers en babykamers, aangezien ze goed isoleren en de kamer mooi donker maken. Black-out gordijnen op hun beurt zijn dan weer uitermate geschikt voor wie wil gaan voor optimale verduistering. De gecoate stof aan de achterkant van het gordijn zorgt ervoor dat je kamer volledig lichtdicht gemaakt wordt.

Verduisterende gordijnen met plooi

Ook voor de afwerking denken we graag met jou mee. Wil je gaan voor het meest verduisterende effect? Zet dan gordijnen met een enkele of dubbele plooi op je verlanglijstje. Die enkele plooi zal vooral in de smaak vallen voor liefhebbers van een strak resultaat, waar een dubbele plooi er wat klassieker en landelijker uitziet, en daarnaast meer ruimte inneemt wanneer ze geopend zijn. Zoek je verduisterende gordijnen van meer dan 2 meter hoog? Dan raden wij je de dubbele plooi aan voor het mooiste resultaat.

Verduisterende gordijnen slaapkamer
verduisterende gordijnen wave

Verduisterende gordijnen met wave

Gordijnen die mooi in een golvende beweging vallen: wie wenst dat niet? Dankzij onze rail met speciale runners ben je nu verzekerd dat jouw verduisterende gordijnen perfect die golf blijven behouden. Doordat zo’n gordijn met waveplooi onder de rails hangt, laten ze aan de bovenkant nog iet of wat van licht door. Vind je dit niet erg als je er dan verduisterende gordijnen met een prachtige waveplooi voor in de plaats krijgt? Dan helpen we je graag verder!

Verduisterende gordijnen met ringen

Houd je van het leuke effect van verduisterende gordijnen met ringen die over een gordijnroede schuiven? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want niet alleen bieden we deze optie aan in een groot aanbod van toffe, subtiele of opvallende kleuren, stoffen en prints, deze variant is ook zeer gemakkelijk in gebruik. Het enige aandachtspunt is dat deze soort verduisterende gordijnen het meest licht doorlaten, door de ringen bovenaan en doordat de roede altijd wat van het plafond of de muur af hangt.

verduisterende gordijnen met ring
verduisterende gordijnen op maat

Jouw verduisterend gordijn (op)meten

Onze handige meetinstructies zetten jou gemakkelijk op weg om zelf voor jouw toekomstige gordijnen op te meten. Maak eerst je keuze waar je de gordijnen zou willen (laten) bevestigen. Bekijk dan of er eventuele obstakels in de weg zitten, zoals een vensterbank of verwarmingselement.

Verduisterende gordijnen: vraag & antwoord

Wat zijn verduisterende gordijnen?

Wat verduisterende gordijnen uniek maken, is dat ze het licht filteren zodat jij jouw ruimte helemaal donker kan maken. Zonlicht krijgt geen kans, net als eventuele pottenkijkers. Verduisterende gordijnen zorgen daarnaast voor isolatie in de kamer. Dat maakt hen de ideale keuze voor slaapkamers en kinderkamers.

Waarom voor verduisterende gordijnen kiezen?

Een donkere kamer zorgt voor het nodige comfort in de slaapkamer, baby- of kinderkamer. Verduisterende gordijnen houden immers het licht buiten, zelfs op zonnige dagen, wat ze de perfecte compagnon maken bij middagdutjes voor de baby, een dutje tussendoor voor mensen met nachtdiensten of wanneer je de nieuwste film wilt projecteren voor je vrienden.

Hoe hang je verduisterende gordijnen op?

Verduisterende gordijnen kan je op drie manieren ophangen, zijnde op een rail, railroede of roede. Afhankelijk van die keuze zul je jouw gordijnen in de rail of met ringen aan de roede moeten hangen.

Tips & Inspiratie

Op zoek naar trends, inspiratie of advies over het inrichten van je huis? Wij helpen je!

Welke kleur lamellen kies jij?

Een goede mix van de juiste kleuren is absoluut bepalend voor het creëren van de ideale setting. Verenig de gebruikte kleuren van je interieur met de kleur van jouw raamdecoratie en laat je interieur een gevoel van rust en eenheid uitstralen. 

Lees meer

6x Raamdecoratie voor terrasdeuren

Waarom terrasdeuren zo geliefd zijn? Wel, omdat ze het functionele met het esthetische, zijnde het binnenlaten van veel natuurlijk licht in je woning, weten te combineren! Met de juiste raamdecoratie maak je de perfecte match.

Lees meer

5x Raambekleding voor grote ramen

Grote ramen in de living zijn ideaal voor wie graag veel natuurlijk licht binnen wil laten. Creëer sfeer, gezelligheid en voldoende privacy met één van onze passende opties raamdecoratie!

Lees meer
Scroll to Top