Screens

Optimale filtering van zonlicht en warmte

100% op maat gemaakt

/ Zonwering / Screens

Screens

Screens voor een koele woning

Met screens bescherm je jouw interieur tegen zon en warmte. Je behoudt een goed zicht naar buiten terwijl de zon buiten wordt gehouden. Dankzij een ruime keuze aan doek- en systeemkleuren stel je jouw screen helemaal naar eigen smaak samen. Kom ons assortiment bekijken in een van onze showrooms in Nederland.

Persoonlijk advies

Heb je vragen over jouw situatie of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bekijk onze 2598 reviews: 4.7/5
Solar screen | inhuis Solar screen | inhuis Actie: -10%

Solar screen | inhuis

vanaf €796,-

€ 716,-

Solar screen | inhuis

Max. breedte: 350cm
Max. hoogte: 260cm
 • Geen stroomvoorziening benodigd
 • Elektra + motor verwerkt in rechte cassette
 • 11 standaard systeemkleuren
 • Ritsuitvoering optioneel
 • Montageservice vanaf: + €219,00
 • 4-6 weken levertijd

vanaf €796,-

€ 716,-

Screen Premium | inhuis Screen Premium | inhuis Actie: -10%

Screen Premium | inhuis

(15)

vanaf €782,-

€ 704,-

Screen Premium | inhuis

(15)
Max. breedte: 600cm
Max. hoogte: 500cm
 • Zeer windvast
 • 200+ standaard systeemkleuren
 • Verzwaarde beweegbare onderlat
 • Standaard met Somfy motor
 • Montageservice vanaf: + €219,00
 • 4-6 weken levertijd

vanaf €782,-

€ 704,-

Screens bij onze klanten

Tag @Inhuisplaza op Instagram om anderen te inspireren.

Screens op maat - inhuis plaza

Screens op maat

Met screens zorg je ervoor dat jouw woning zelf tijdens de warmste dagen van het jaar lekker koel blijft. Je geniet van optimale filtering van zonlicht en warmte, voorkomt hinderlijke schitteringen op je televisie of computer beeldscherm én behoudt het zicht naar buiten zonder dat er naar binnen gekeken kan worden. Screens zijn de ideale zonwering voor jouw woning of bedrijfspand.

De screens worden volledig op maat gemaakt en bieden een uitgebreide keuze aan mogelijkheden, uitvoering en montage. Daarnaast heb je de keuze uit een groot assortiment aan trendy doeken in verschillende transparanties. Zo is er voor elke situatie een geschikt doek met de gewenste hoeveelheid privacy en zicht naar buiten.

De voordelen en eigenschappen van screens

Wist je dat screens tot 90% van alle zonnewarmte dat via het glas je woning binnenkomt tegenhoudt? Bovendien kun je overdag door het zonweringdoek altijd naar buiten kijken, maar kan er niet van buiten naar binnen gekeken worden. Het grote voordeel van screens is dat ze erg smal zijn, waardoor ze aan de buitenkant van het raam weinig ruimte in beslag nemen en de vrije doorloop behouden blijft. De screens worden direct aan de buitenkant van het kozijn bevestigd en bewegen van boven naar beneden. Ze worden daarom ookwel verticale zonwering genoemd.

Door de hoge kwaliteit vind je in onze collectie screens die bestand zijn tegen roesten, niet vervormbaar en geschikt voor elk type weer. Geef storm en wind geen kans en kies voor een uitvoering met rits. Ben je op zoek naar een zonwering die ook isolerend, inbraakwerend en verduisterend is? Rolluiken zijn dan een goed alternatief.

inhuis plaza - voordelen screens
Windvaste screens: Zip screens

Windvaste screens: Zip screens

Vangt het raam waar het screen komt te hangen veel wind en zoek je een screen met een lange levensduur? Kies dan voor een zip screen. Deze screens worden in de zijgeleiding geritst waardoor ze windvast zijn tot windkracht 8. Je kan ze dan ook gerust bij veel wind naar beneden laten. Daarnaast zijn screens met een ritssysteem voor grote maten geen probleem. Er zijn afmetingen mogelijk tot maar liefst 6 meter breed of hoog. Waar vroeger nog wel eens gekozen werd voor een basis screen zijn tegenwoordig de zip screens dé standaard. Ze bieden niet alleen voordelen bij veel wind, maar de levensduur en kwaliteit zijn ook veel hoger. Basis screens zitten niet aan de zijkanten vast geritst en klapperen daardoor snel met veel wind.

Elektrische screens

Al onze zonwering screens zijn elektrisch en voorzien van een Somfy motor. De somfy screens kun je bestellen met een Somfy RTS of een Somy IO motor. Het bedienen van je zonwering was nog nooit zo eenvoudig. Ook grote screens haal je eenvoudig en zonder moeite op en neer met een krachtige motor. Aan jou de keuze of je je elektrische screens wil bedienen met een vaste of draadloze schakelaar, een afstandsbediening of smartphone.

Elektrische screens - inhuis plaza
inhuis plaza - screens online bestellen

Screens online bestellen

Bestel jouw screens eenvoudig online via de webshop of in onze showroom. Met een ruime keuze uit wel meer dan 90 verschillende doekkleuren stem jij je screens voor buiten helemaal af naar jouw smaak. Wil je screens verduisterend bestellen? In onze collectie vind je verschillende verduisterende screendoeken in diverse kleuren. De omkasting van de screen is in een ronde of vierkante uitvoering leverbaar. Ook deze kun je kiezen in verschillende RAL-kleuren in zowel standaard, mat als structuurkleuren. Voor persoonlijk advies over de screens voor jouw woning of bedrijfspand ben je van harte welkom in één van onze showrooms. Onze adviseurs kijken graag mee met jouw situatie en geven je advies op maat over de verschillende screens.

Screens: vraag & antwoord

Wat zijn screens?

Een screen is een verticale zonwering dat strak langs het raam naar boven en beneden beweegt. Het doek glijdt tussen twee geleiders verticaal naar beneden. Hierdoor zijn screens erg compact en nemen ze weinig ruimte in beslag.

Waarom zou ik kiezen voor screens?

Screens reflecteren tot 90% van het zonlicht. Hierdoor profiteer je van optimale zonwering en zorg je ervoor dat je huis zo koel mogelijk blijft tijdens warme zomerdagen. Je kunt hierbij nog gewoon naar buiten kijken alleen het zicht van buiten naar binnen wordt geblokkeerd.

Wat kosten screens?

De prijs van screens hangt af van het type screen dat je kiest, de afmetingen, bediening en montagekosten. Onze elektrische screens beginnen met een prijs van € 347,-. Bereken direct online jouw prijs in onze screen configurator.

Welke kleur screens zijn er?

Binnen onze collectie screens vind je boordevol doeken in verschillende kleuren. De kleur bepaalt ook de hoeveelheid bescherming van UV-straling. Een donkere kleur laat bijvoorbeeld minder licht en stralen door dan een lichte kleur. Daarnaast kun je ook de kleur van het frame kiezen. Kies uit een ruim aanbod standaard kleuren of laat het frame coaten in een gewenste RAL kleur naar keuze.

Geven screens veel privacy?

Jazeker! Screens belemmeren het zicht van buiten naar binnen. Wel kun je zelf nog naar buiten kijken. Let er alleen wel op dat dit 's avonds omgedraaid werkt. Wanneer het buiten donker is en binnen brand er licht, kan je zelf niet naar buiten kijken maar zie je vanuit buiten wel silhouetten binnen. De hoeveelheid zicht is afhankelijk van het type screendoek dat je kiest.

Hoe kan ik mijn screen het beste onderhouden?

Screens hebben niet veel onderhoud nodig. Wil je jouw screens schoonmaken? Dat kan je heel eenvoudig doen door de screens en de geleiders schoon met een zachte borstel, lauw water en groene zeep. Gebruik geen agressieve middelen, hierdoor beschadig je de coating die ervoor zorgt dat de screens waterafstotend zijn.

Monteren jullie de screens ook?

Wij kunnen jouw nieuwe screens vakkundig komen plaatsen. Kies bij je bestelling voor onze meet- en montageservice. Hierbij komen wij vooraf de definitieve maten opmeten en de screens bij jou thuis monteren wanneer je bestelling binnen is.

Wat is het verschil tussen screens en rolluiken?

De constructie van een screen en rolluik zijn vergelijkbaar met elkaar, maar toch hebben ze beide verschillende eigenschappen. Een screen heeft voornamelijk de functie om de zon te weren uit de woning. Hierbij blijft het zicht naar buiten toe behouden. Een rolluik zorgt voor een complete afsluiting van een raam of deur om, net als bij een screen, de zon te weren. Daarnaast is een rolluik ook isolerend, inbraakwerend, geluidswerend en kan een ruimte verduisteren. Lees alle voor- en nadelen in onze blog.

Scroll to Top