5 soorten raamdecoratie voor draai-kiepramen

Weinig ramen zijn zo veelzijdig in gebruik als draai-kiepramen. Aangezien je ze zowel volledig kan opendraaien als kan kiepen, vormen ze voor vele mensen een mooie uitdaging om raamdecoratie voor te voorzien. Wij helpen je dan ook graag verder met vijf soorten raambekleding die perfect zullen passen bij jouw draai-kiepraam.

De meest verkochte raamdecoratie producten voor draai- en kiepramen:

Raambekleding voor een draai-kiepraam

Met dit blogartikel maken we je graag wegwijs in de verschillende types van raamdecoratie voor een draaikiepraam, alias kantel kiepraam. Want, ook draai-kiepramen verdienen mooie decoratie, zij het met shutters, (duo) rolgordijnendupli plissés of jaloezieën!

1. Dubbele plissé gordijnen op een draai- kiepraam

Wist je dat plisségordijnen een perfecte optie kunnen zijn voor draai- en kiepramen? Doordat je ze op verschillende wijzen op het draai-kiepraam kan bevestigen, vind je vast wel de oplossing die het best past bij jouw noden.

Aluminium en kunststof raamwerk: Voor aluminium en kunststof kozijnen raden we onze draai-kiepraam steunen aan die om de rand van het raamwerk geplaatst worden. Met deze steunen worden de plisségordijnen aan de boven- en onderzijde van het raam bevestigd, waardoor de gordijnen mooi op hun plaats blijven, ook al staat het raam op kiepstand. Deze steunen zijn echter niet geschikt voor houten raamwerk.

Houten raamwerk: Voor houten kozijnen voorzien we een ingespannen systeem met in of op de dag steunen die aan de onderkant bevestigd zijn.

Liever niet boren of geen schroeven gebruiken? Ontdek dan ons TruFit-systeem! Het grote voordeel van dit TruFit-systeem is dat het aan het glas kleeft, wat als gevolg heeft dat je jouw (dupli) plisségordijnen kan ophangen zonder dat je moet boren of schroeven. Als dat niet handig is?

Voor- en nadelen plissé gordijnen

+ Met dubbele plisségordijnen is je ruimte beter geïsoleerd.
+ Draai-kiepramen laten je de mogelijkheid om te kiezen voor een handige handgreepbediening.
–  Plisségordijnen raden we niet aan voor in vochtige ruimtes, zoals badkamers.

Bij inhuis plaza stel jij jouw dubbele plisségordijnen in geen tijd zelf samen. Maak je keuze uit onze verschillende stoffen, waarbinnen je kan kiezen tussen lichtdoorlatend of verduisterend, en welk type uitvoering je had gewenst, normaal of top-down. Over de kleur hoef je je geen zorgen te maken, want dankzij onze gratis kleurstalen is twijfelen verleden tijd! 

Stel je plissés of dupli’s samen

2. (Duo) Rolgordijnen voor een draai- kiepraam

Een andere, populaire keuze voor jouw draai-kiepramen zijn rolgordijnen. Of je nu gaat voor gewone rolgordijnen of duo rolgordijnen, de montage verloopt altijd via een mini-cassette. Aan de zijgeleiders van deze mini-cassette zit het rolgordijn bevestigd. Het ophangen van deze mini-cassette verloopt zonder veel moeite, aangezien je deze op het raamwerk plakt en dus niet hoeft te boren. Houd er alleen rekening mee dat zo’n mini-cassette maximaal 140 cm breed en 220 cm hoog kan zijn.

Wist je dat onze rolgordijnen verkrijgbaar zijn in meer dan 110 verschillende kleuren en stoffen? Kies je bovendien voor de mini-cassette? Laat dan je oog vallen op onze drie systeemkleuren.

rolgordijnen draai kiepraam

Voordelen rolgordijnen

+  De zijgeleidingsprofielen zorgen voor een goede afdekking, wat maakt dat je de ruimte door zo’n rolgordijn in mini-cassette mooi kan verduisteren. Ideaal dus voor in slaapkamers of kamers waar je de zon wil buitenhouden! 
+  Rolgordijnen zijn een oplossing die past binnen ieders budget. Ze zijn immers zeer betaalbaar.
+  Door de grote keuze in stoffen vind je vast wel de kleur en uitvoering die past binnen jouw interieur.

Stel nu online samen

Raamdecoratie met zijgeleiding op een draai- kiepraam

Wat raamdecoratie met zijgeleiding zo eigen maakt, is dat het mooi meebeweegt met het raam doordat een draad vanuit het systeem door het product naar de onderkant van het raamwerk loopt. Dat wil zeggen dat wanneer je het raam op kiepstand zet, de raambekleding zich ook netjes mee zal verplaatsen. Het grote voordeel hieraan is dat je voorkomt dat het gaat klapperen, wat jouw comfort ten goede komt.

3. Houten jaloezieën op een draaikiepraam

Houten lamellen op een draai-kiepraam zijn een eerste type van raambekleding met zijgeleiding. Doordat er stevige staaldraad doorheen de lamellen loopt, blijven de jaloezieën mooi aansluiten op het raam wanneer je het opent of sluit.

We raden je aan om de houten jaloezieën voor je draai-kiepraam te bestellen in een afmeting van 25 mm. Vergeet daarbij zeker geen rekening te houden met de klink. Wanneer deze dicht op het raam aansluit, zal deze iets moeilijker te openen zijn door de breedte van deze lamellen.

Wens je deze houten lamellen te monteren zonder te moeten boren? Dan zijn klemsteunen die je bovenaan rond het draaiende deel van het raam vastzet zeker iets voor jou. Onthoud wel dat deze steunen enkel te gebruiken zijn voor raamwerk uit aluminium of pvc.

Voor- en nadelen houten jaloezieën

+  Houten lamellen vallen door de zijgeleiding op omwille van hun esthetiek.
+  Heb je meerdere ramen naast elkaar? Dan kunnen deze lamellen uitgelijnd worden voor een nog mooier resultaat!
–   Houten jaloezieën lenen zich niet voor vochtige ruimtes, waaronder badkamers.

Helemaal overtuigd van houten lamellen? Maak dan je keuze uit ons assortiment van 25 verschillende kleuren. Heb je moeite om te kiezen? Dan hoor je het vast graag dat we ook gratis kleurstalen aanbieden!

Stel nu online samen

4. Aluminium jaloezieën op een draai- kiepraam

Hou je van de look van houten lamellen maar heb je het graag wat strakker, wat meer industrieel? Neem dan een kijkje in ons aanbod aluminium lamellen, te verkrijgen met een lamelbreedte van zowel 16 als 25 mm. Ook hier maken we gebruik van staaldraadgeleiding, wat maakt dat deze jaloezieën gemakkelijk te monteren en te hanteren zijn op draai-kiepramen.

Graag installeren zonder te hoeven boren? Zoals we hierboven al aanhaalden, kan je bij inhuis plaza terecht voor jaloezieën met klemsteunen. Doordat je ze bevestigt aan de bovenkant van het draaiende deel van het raam, bewegen jouw lamellen mee met de richting van het raam. Weet wel dat deze klemsteunen enkel te installeren zijn op raamwerk uit aluminium of pvc.

Een van de pluspunten van onze aluminium lamellen is de grote keuze van kleuren in dewelke je ze kunt bestellen. Wedden dat je tussen onze 80 tinten vast wel jouw gewenste kleur weet te vinden? Toch niet 100% zeker? Bestel dan een van onze gratis kleurstalen!

Voordelen aluminium jaloezieën

+ Door aluminium als materiaal te kiezen, zijn deze lamellen ook perfect te gebruiken in vochtige ruimtes.
+ Deze oplossing is niet alleen aardig voor je interieur, maar ook voor je portemonnee!

Stel nu online samen

5. Shutters op een draaikiepraam

Shutters maken het mogelijk om gemakkelijk het draai-kiepraam gemakkelijk te openen en te kiepen, omdat de shutters op het kozijn van het raam gemonteerd worden. Dat maakt van shutters een heel geschikte vorm van raambekleding.

Door de verschillende lamelbreedtes waarin onze shutters verkrijgbaar zijn, zijnde 63 mm, 89 mm en 114 mm, kan je perfect de breedte aanpassen afhankelijk van de afmetingen van je raam. Daarnaast laten we je graag de keuze tussen verborgen bediening of via een tiltstok en uit twee soorten hout:

Basswood shutters: leverbaar in liefst 33 standaardkleuren
Ashwood shutters. Leverbaar in 9 standaard kleuren

Voor- en nadelen shutters

+  Shutters lenen zich ook voor ramen met kleine afmetingen. Door een minimale breedtemaat van 21 cm en een minimale hoogtemaat van 38 cm zijn ze heel veelzijdig.
+  Vochtig of niet, elke ruimte is gebaat met aluminium shutters.
+  Onze shutters hebben een FSC-certificaat, wat bewijst dat ze duurzaam zijn.
–  Omdat de inhuis plaza-shutters met de hand gemaakt worden, zijn ze kostbaar.

Stel nu online samen

Tips!

Vergeet niet eventuele luchtroosters die uitsteken uit je raam mee te laten spelen in je keuze voor raamdecoratie.

Dit geldt evengoed voor eventuele raamklinken. Zeker wanneer deze dicht tegen het glas van het raam aansluiten, maken ze dat sommige types raambekleding niet geschikt zullen zijn voor jouw draai-kiepraam.

Zoek je raambekleding voor een ruimte waarbij je meerdere ramen, al dan niet draai-kiepramen, combineert? Laat je dan zeker warm maken voor plisségordijnen die je mooi naast elkaar kan monteren bij verschillende ramen

Nood aan kleuradvies? Kies dan voor de systeemkleur dezelfde kleur als het raamwerk om een esthetisch geheel te vormen.

Neem de draaihoek in acht, want door de raamdecoratie kan het zijn dat die draaihoek kleiner wordt. Daardoor kan het zijn dat het raam misschien niet meer helemaal zal open kunnen.

Andere raambekleding voor een draai-kiepraam

Een laatste optie voor je draai-kiepraam is de traditionele set gordijnen. Doordat je ze niet rechtstreeks op het raam kan monteren, kan het zijn dat ze het optimaal benutten van je raam in de weg staan. Om die reden is het belangrijk dat je voldoende afstand voorziet.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms in Nederland of neem contact op met onze klantenservice.

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll to Top