6x Raamdecoratie voor terrasdeuren

Waarom terrasdeuren zo geliefd zijn? Wel, omdat ze het functionele met het esthetische, zijnde het binnenlaten van veel natuurlijk licht in je woning, weten te combineren! Daarnaast bieden ze je de kans om intussen van je mooie uitzicht naar buiten toe te genieten, wat uiteraard ook zorgt voor minder privacy voor jou als bewoner. Gepaste raamdecoratie kan op dat ogenblik soelaas bieden.

Hierbij kan je ervoor kiezen om de raamdecoratie voor of op je deur te bevestigen. Wanneer de raambekleding voor de deur zal hangen, schuif of trek je deze opzij als je de deur wilt openen. Raamdecoratie die geplaatst is op de deur beweegt dan weer mooi mee met de deur zelf. 

De meest gekozen raamdecoratie voor terrasdeuren:

Raamdecoratie voor deuren

Wat raamdecoratie voor deuren verschilt van deze voor vensters, is dat deuren veel intensiever gebruik worden, waardoor de bekleding al eens durft te gaan klapperen. Onze tip in dat geval is om steeds te kiezen voor raamdecoratie met staaldraadgeleiding, waarbij de raambekleding door middel van een oog verbonden wordt met twee stalen spandraden op de deur. Zo is jouw raambekleding bestand tegen het intensieve gebruik van de deur en klappert het minimaal wanneer je de deur opent bij wind. Nog meer tips en tricks? In dit blogartikel nemen we je graag mee in welke raamdecoratie jouw terrasdeuren niet alleen de juiste look meegeven, maar ook welke jouw wooncomfort zullen verhogen.

1. Lamellen

Lamellen zijn een echte aanwinst voor iedere woning. Transformeer jouw interieur in een handomdraai met deze tijdloze raamdecoratie. Ga voor een krachtige en robuuste uitstraling met aluminium lamellen of accentueer de sfeer en gezelligheid dankzij de rustgevende en klassieke uitstraling van houten lamellen. Kies bovendien uit ons ruim assortiment aan breedtes en kleuren. Zo vind jij op maat gemaakte lamellen helemaal naar jouw smaak! 

Montage mogelijkheden

5x raamdecoratie voordeur

Op de deur

Houten jaloezieën openslaande deuren INHUIS

Op de muur

Houten jaloezieën bij openslaande deuren

In het kozijn

Wil jij jouw dubbele buitendeuren bekleden met tijdloze lamellen? Dan raden we jou aan om lamellen van maximaal 25mm breed te nemen. Bij de lamelbreedte van 50mm kan het namelijk voorvallen dat je in de problemen geraakt met de klink. Dubbele buitendeuren worden namelijk frequenter gebruikt dan ramen. Daarom kan je ervoor kiezen om jouw lamellen te laten inspannen met een spandraad. Zo blijft de raamdecoratie altijd dicht bij de deur hangen en heb je minder kans dat deze gaat klapperen. Opgelet, dit is alleen mogelijk bij lamellen van 16mm of 25mm breed.

Populaire lamellen voor terrasdeuren

2. Gordijnen

Gordijnen staan al jaar en dag bekend voor de gezellige sfeer die ze een woning geven. Een ruimte zonder of met gordijnen vormt meteen, zowel esthetisch als naar het filteren van het daglicht, een heel verschil. Binnen de categorie van gordijnen laten we je de keuze uit glasgordijnen, inbetween gordijnen, overgordijnen of verduisterende gordijnen. Via rails of een roede worden de gordijnen op de muur of het plafond bevestigt. 

Gordijnen in de woonkamer

Montage mogelijkheden

Banner - Slimme gordijnen dit moet je weten

Aan het plafond

Op de muur

Populaire gordijnen voor terrasdeuren

3. Plissés

Duette Shades Luxaflex

Plisségordijnen zijn een erg luchtige vorm van raambekleding. Bovendien filteren ze het daglicht. Deze twee vliegen in één klap zijn ideaal voor terrasdeuren als de jouwe! Plisségordijnen kunnen uitgerust worden met een handige plakstrip of met een frame die je in de deur plaatst. Zo blijven ze altijd dicht tegen de deur hangen en maak je komaf met klapperende raambekleding bij tocht. De plisségordijnen zijn gemakkelijk te bedienen met een bedieningslat. 

Je kunt de plissés met een enkele laag stof of een dubbele laag stof samenstellen. De plissé met de dubbele laag stof wordt ook wel een Duette® Shades genoemd.

Montage mogelijkheden

Plissé voordeur

Op de deur

montage in het kozijn duette

In het kozijn

Populaire dupli’s voor openslaande deuren

4. Shutters

De veelzijdigheid van shutters maakt ze uitermate geschikt voor quasi elk type raam en deur. Wil je de deur gebruiken? Dan hoef je alleen maar de shutters opzij te klappen. Ze worden namelijk op het raamwerk rond de deur geplaatst. Voor bredere shutters met meerdere luiken raden we je aan om het vouwrailsysteem te overwegen. Zo kan je de shutters ook bij meerdere deuren gemakkelijk aan de kant schuiven.

Bij inhuis plaza heb je de keuze uit meer dan 25 verschillende kleuren, zodat we gedroomde shutters naar jouw wensen kunnen garanderen. Neem alvast een kijkje naar enkele previews door op onderstaande button te klikken.

Shutters blend woonkamer
Zwarte shutters woonkamer
Shutters woonkamer

Montage mogelijkheden

Shutters wit BLEND openslaande deuren

Op het plafond of in het kozijn

Populaire shutters voor openslaande deuren

5. (Duo) Rolgordijnen

Rolgordijnen openslaande deuren

Wil je jouw dubbele buitendeuren graag bekleden met tijdloze en tevens betaalbare raamdecoratie? Dan zijn (duo) rolgordijnen de voor jou ideale oplossing! Stel (duo) rolgordijnen samen met of zonder cassette, afhankelijk van de gewenste afwerking. Bij rolgordijnen met cassette is de rol zelf mooi weggewerkt in het systeem, waardoor je een verzorgde afwerking krijgt. 

Kies uit twee verschillende types geleiding naargelang de situatie en ruimte:

Voor slaapkamers en kamers die je voldoende wenst te verduisteren, raden we jou rolgordijnen met zijgeleiding aan. Aangezien het rolgordijn aan de zijkant in geleiders verwerkt zit, wordt het probleem van lichtkieren vermeden. Daarnaast heb je ook rolgordijnen met staaldraadgeleiding, wat ervoor zorgt dat het rolgordijn mooi tegen de deur blijft hangen.

Montage mogelijkheden

rolgordijnen op maat

In het kozijn

Rolgordijn mini cassette INHUIS

Plakstrip (mini-cassette)

Je kunt het (duo) rolgordijn op de muur bevestigen, zodat het gordijn voor de openslaande deur hangt of met de mini-cassette op het kozijn van de deur plakken. 

Populaire rolgordijnen voor openslaande deuren

6. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen schuifpui INHUIS

De eenvoud van vouwgordijnen, herkenbaar aan de vouwen in het gordijn, creëren een romantische en sfeervolle uitstraling in je woning. De in het gordijn verwerkte baleinen zorgen ervoor dat de stof mooi op z’n plaats blijft hangen.

Zijn vouwgordijnen de raamdecoratie die je zoekt voor jouw terrasdeuren? Stel jouw op maat gemaakte vouwgordijnen dan online of in een van onze showrooms samen en kies bovendien uit een grote collectie aan stoffen en kleuren. 

Montage mogelijkheden

INHUIS rustige vouwgordijnen

In het kozijn

Aan het plafond

Populaire vouwgordijnen voor openslaande deuren

Heb jij nog een vraag over welke raamdecoratie geschikt is voor openslaande deuren? Bel ons, stuur ons een mailtje of chat met één van onze productspecialisten. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van de showrooms. 

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll to Top