Welke raamdecoratie kies je voor schuine ramen?

Bezorgen de schuine ramen in je woning je qua raamdecoratie ook een punthoofd? Geef jouw interieur dankzij inhuis plaza een unieke en harmonieuze uitstraling met schuine ramen onder een aflopend dak. Hoewel de zoektocht naar passende raamdecoratie voor jouw schuine ramen inderdaad wat uitdagender kan verlopen, vinden wij samen met jou graag naar de perfecte oplossing. In deze blog zetten we de geschikte opties raamdecoratie voor schuine ramen speciaal voor jou op een rijtje. 

De meest verkochte raamdecoratie producten voor schuine ramen:

Raambekleding voor een schuin raam

Afhankelijk van het type raam en de situatie zijn er een handvol aan mogelijkheden voor de raamdecoratie. Heb je smalle ramen of draai-kiepramen? In onze blogs over raamdecoratie voor smalle ramen en raamdecoratie voor draai-kiepramen bekijken wij de gepaste opties. Voor schuine ramen zijn de mogelijkheden op maat ietwat beperkter, maar zeker niet onmogelijk. Dit blogartikel geeft jou een mooi overzicht van geschikte raamdecoratie. 

Shutters

DE MOOISTE OPLOSSING BIJ SCHUINE RAMEN

Onze absolute favoriet voor schuine ramen zijn shutters. Hun veelzijdigheid maakt het een krachtige optie voor quasi elk raam. Ook schuine ramen krijgen een sfeervolle uitstraling met op maat gemaakte shutters. Bovendien accentueren ze de speciale raamvorm in plaats deze te bedekken. Je regelt snel en eenvoudig de juiste hoeveelheid lichtinval, verduistering en privacy door de lamellen te openen of sluiten. Daarnaast hebben shutters verschillende uitvoeringsmogelijkheden. Zo kan je de shutterpanelen klappen of schuiven. 

Onze collectie shutters zijn verkrijgbaar in een lamelbreedte van 63 mm en 89 mm. De shutters worden met behulp van een frame op het raam in het raamwerk geplaatst. Voor de frames heb je de keuze uit een ruim assortiment aan stijlen. Waar de moderne en gladde frame voor een strakke uitstraling zorgt, geeft een frame met kraalrand een romantische touch aan jouw interieur. 

Ook voor hoge ramen hebben we de gepaste oplossing! Regel op de moeilijkst bereikbare plaatsen de juiste hoeveelheid lichtinval en privacy dankzij de bedieningsstok. Hiermee kantel je gemakkelijk de lamellen in de gewenste stand.

shutter schuin raam
Met een bedieningsstok kantel je eenvoudig de lamellen op moeilijk bereikbare plekken

Kies uit een divers aanbod aan kleuren. De Basswood-collectie bestaat uit lamellen met een gladde structuur en strakke uitstraling. De Ashwood-collectie heeft een zichtbare nerfstructuur die je kan samenstellen in verschillende kleuren. 

Wheathered-Teak Basswood

Basswood

Old-Teak Ashwood

Ashwood

O7077 Eiken

Eiken

Lichtbruinash Abachi

Abachi

Plisses

GOED TOEPASBAAR VOOR SCHUINE RAMEN

Afhankelijk van de hoek en de helling van het raam worden jouw plisségordijnen in één of twee stukken geleverd. Bestaat jouw raam uit een recht en een schuin deel, dan leveren wij de plisségordijnen in twee stukken: het eerste plisségordijn voor het rechte deel en het tweede plisségordijn met bedieningslat voor het schuine deel. Voor het schuine deel van het raam snijden we de stof schuin af en werken we deze nadien mooi af. 

Plisségordijnen voor schuine ramen worden gemaakt uit enkele of dubbele stof. De dubbele stof zorgt voor een betere verduistering, aangezien de gaatjes waardoor de bedieningskoordjes lopen mooi weggewerkt worden. 

De bedieningswijze is afhankelijk van de hellingshoek. Deze kan variëren van een handmatige bediening met een handgreep of koord tot een elektrische bediening. Standaard worden de plisségordijnen geleverd met een top-down bottom-up uitvoering. Zo kan je het plisségordijn halverwege het raam laten hangen.

plisse gordijnen schuine ramen
Voorbeeld: links een plisségordijn met twee stukken en recht een plisségordijn met één stuk

Benieuwd naar onze ruime collectie aan kleuren en stoffen voor plisségordijnen? Vraag eenvoudig jouw gratis kleurstalen online aan! Zo kan je thuis een keuze maken tussen jouw favorieten.

Verticale lamellen

VEELZIJDIGHEID VAN DE LAMELLEN

Bij schuine ramen worden de rails van de verticale lamellen schuin geplaatst, maar hangen de lamellen steeds recht naar beneden. De lamellen worden aan de hoogste zijde gehangen. Van daaruit worden ze ook geopend en gesloten. Verticale lamellen kan je gebruiken als raamdecoratie voor ramen met een maximale hellingshoek tot 50 graden. 

Binnen onze collectie bieden wij verticale lamellen van Luxaflex aan, die uitermate geschikt zijn voor schuine ramen. Wil jij jouw schuine ramen voorzien van verticale lamellen? Onze adviseurs helpen jou graag verder! 

verticale jaloezieën schuin ruim

Gordijnen

SFEERVOLLE OPLOSSING BIJ SCHUINE RAMEN

Gordijnen zijn vervaardigd met een enkele plooi. Hoewel gordijnen in enkele situaties niet tot de mogelijkheden behoren, geven ze jouw interieur een sfeervolle uitstraling wanneer de situatie gordijnen wel toelaat. Onze collectie bestaat uit verschillende soorten gordijnen:

Overgordijnen: een sfeerbepalend element binnen jouw interieur. Bovendien werken ze nog eens isolerend en geluiddempend. Kies uit ons ruime aanbod aan stoffen en prints, gaande van velours tot trendy patronen. 

Vitrage en inbetween gordijnen: gordijnen met een luchtige uitstraling die licht en inkijk enigszins temperen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, van transparant tot lichtdoorlatend.. 

Verduisterende gordijnen: de ideale oplossing voor slaapkamers. Binnen onze collectie vind je semiverduisterende en dim-out gordijnen. .

Gordijnen schuin raam

Tips!

Houd rekening met de hellingshoek.

Voorzie voldoende budget. Schuine ramen hebben een beperkter aanbod aan passende raamdecoratie. Bovendien worden alle mogelijkheden volledig op maat gemaakt. Dit neem je dus best mee in je budgettering.

Let op bij hoge schuine ramen dat jouw gekozen raamdecoratie steeds gemakkelijk te bedienen blijft.

Heb je nog een vraag over de mogelijkheden voor raambekleding voor een schuin raam? Start de chat met één van onze productspecialisten, stuur ons een foto via Whatsapp of bel ons. Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag verder!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll to Top