Raamdecoratie voor je schuiframen: welke optie kies jij?

Raamdecoratie schuiframen

Is jouw woning ook gezegend met mooie schuiframen? Dan vraag je je vast ook af welke raamdecoratie het mooist zou passen bij jouw schuifraam. In dit blogartikel lijsten we graag voor jou op wat de verschillende mogelijkheden zijn. Sit back, en laat je inspireren door onze vormen van raambekleding voor schuiframen!

Meest gekozen raamdecoratie voor een schuifpui

Raamdecoratie voor jouw schuiframen

Een schuifraam is vaak een combinatie van verschillende ramen naast elkaar, wat maakt dat er veel natuurlijke lichtinval in de ruimte binnenvalt, maar waardoor je ook weinig tot geen privacy hebt. Om die reden zoeken klanten naar geschikte raamdecoratie die ervoor zorgt dat het uitzicht wel behouden kan blijven en er toch sfeer en privacy wordt toegevoegd. De raambekleding die voor jouw kamer het meest geschikt zal zijn, hangt af van een combinatie van factoren. Zo kunnen de volgende vragen je op weg zetten om de juiste keuze te maken:

–  Hoe frequent gebruik je jouw schuiframen? Open en sluit je deze meerdere keren per dag of gebeurt dit eerder sporadisch?

–  Heeft privacy in de kamer voor jou topprioriteit of bijvoorbeeld enkel ‘s avonds? Afhankelijk daarvan kijk je best uit naar dikke stoffen of niet.

–  In welke kamer bevinden de schuiframen zich? Zo vraagt een slaapkamer om verduisterende stoffen, waar je voor een woonkamer misschien liever voor een lichtdoorlatend materiaal verkiest.

1. Gordijnen voor jouw schuiframen

Een schuifraam vraagt om mooie gordijnen. Niet alleen toveren ze extra sfeer in de kamer, ze houden ‘s avonds ook de warmte binnen en pottenkijkers buiten. Wat meer is, je kan ze gemakkelijk combineren met andere soorten raambekleding, waaronder vouwgordijnen of rolgordijnen. Bovendien is het perfect mogelijk voor deze verschillende soorten dezelfde stof te kiezen als je gordijnen of net te kiezen voor een contrasterende stof om het voor jou gewenste effect te bekomen.

Onze gordijnen zijn verkrijgbaar in honderden verschillende stoffen en designs. Heb je je hart verloren aan een transparante of lichtdoorlatende versie? Of verkies je toch een dikker, verduisterend exemplaar? Onze gratis kleurstalen helpen je hierbij zeker op weg!

Gordijnen schuifpui
Shutters schuiframen

2. Shutters voor jouw schuiframen

Een trendy keuze binnen onze raamdecoratie voor schuiframen zijn shutters in een vouwrailsysteem. Het pluspunt van zulke shutters is dat je heel gemakkelijk de lichtinval en doorkijk kan regelen. Laat je overdag bijvoorbeeld graag de zon binnen? Kantel dan de shutters zodat ze ‘openstaan’ en het licht naar binnen kan vallen. 

Shutters komen er in verschillende ophangsystemen, waarvan de vouwrail veruit de meest populaire is. Gebruik je jouw schuifdeuren om naar buiten te gaan? Geen probleem, in dat geval schuif je de shutters in geen tijd opzij.

Binnen deze shutters met vouwrailsysteem kan je kiezen uit twee verschillende soorten hout, zijnde Basswood en Ashwood. Daarenboven bieden we de shutters aan in drie verschillende lamelbreedtes (63mm, 89mm en 114mm) en in een heel palet aan kleuren.

Andere raamdecoratie voor je schuifraam
Naast bovenstaande opties zijn er nog andere mogelijkheden als raambekleding voor je schuifraam, namelijk vouwgordijnen, plisségordijnen, rolgordijnen en houten lamellen. Bij deze soorten kan je ervoor opteren om ze in meerdere banen naast elkaar te hangen, over de gehele breedte van het schuifraam. Gaat het over een schuifdeur waardoor je naar buiten moet? Dan volstaat het om de gordijnen in het loopgedeelte op te trekken om gemakkelijk naar buiten te kunnen.

3. Vouwgordijnen voor een schuifraam

Liefhebbers van vouwgordijnen houden vaak heel erg van de romantische look die ze de kamer meegeven. Jij beslist dan zelf of je gaat voor een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. Wat wel vaststaat, is dat in de vouwgordijnen baleinen aan de voor- of achterzijde verwerkt zitten die ervoor zorgen dat de gordijn, hoe hoog of laag ook opgetrokken, elegant en strak valt. Met een aanbod van meer dan 150 verschillende stoffen is er vast wel een kleur, tint en design die past bij jouw woondroom.

Benieuwd naar het brede palet aan stoffen, kleuren en designs waarbinnen onze vouwgordijnen te bestellen zijn? Wil je daarnaast ook graag weten wat de kostprijs zal zijn? Wend je dan tot onze online module, waarbij je niet alleen jouw gedroomde vouwgordijn kan samenstellen maar ook de prijs ervan kan berekenen.

Vouwgordijnen schuiframen
Duettes schuiframen

4. Duettes voor het schuifraam

Val jij voor een hippe look? Sla dan zeker de optie van duette gordijnen niet over! Doordat ze in opgetrokken stand maar heel weinig ruimte innemen, vallen ze dan ook het minst op in het kamerbeeld. Daarnaast zitten ze niet in je weg als je de schuifdeur helemaal wilt openen. 

Een extra pluspunt is dat je met een top-down bottom-up systeem de duettes zowel aan de boven- als onderkant kan bedienen. Perfect voor als je graag je lichtinval precies zo wil regelen zoals jij het wenst!

Laat je zeker verleiden door ons grote aanbod stoffen, die zowel in transparante, lichtdoorlatende als verduisterende uitvoeringen komen. Afhankelijk van hoeveel lichtinval of privacy en welke kleur of design je wenst, stel je zo de duette gordijnen samen die bij jou passen! Nog niet helemaal zeker over welke kleur je graag wilt? Onze gratis kleurstalen tonen je de weg!

5. (Duo) rolgordijnen voor een schuifraam

Op zoek naar lichte en eenvoudige raamdecoratie voor jouw schuifraam? Zet je dan schrap voor ons grote aanbod (duo) rolgordijnen! Het bedieningsgemak zal je vast en zeker kunnen bekoren, want je trekt ze simpelweg omhoog of rolt ze naar beneden in één simpele beweging. Enige voorzichtigheid is wel vereist voor wie ze bij een schuifdeur wenst te gebruiken. Dan dient de gordijn voldoende hoog opgetrokken te worden om de schuifdeur met gemak te kunnen openen. 

Ook binnen ons gamma rolgordijnen bieden we transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stoffen aan. Verkies je duo rolgordijnen? Dat is zeker ook mogelijk! Om je gebruiksgemak nog te verhogen, laten we je kiezen tussen een handmatige of elektrische bediening. 

Ons brede aanbod aan stoffen en designs in (duo) rolgordijnen zal je verrassen. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de kleur? Bestel dan jouw gratis kleurstaal vandaag nog of stel ze online in enkele simpele stappen samen!

Rolgordijn schuiframen

6. Lamellen voor de schuiframen

Huiselijk landelijk of strak industrieel, wat ook je stijl is, met houten en aluminium lamellen zit je altijd goed! Met één simpele beweging open of sluit je de shutters om de lichtinval zelf naar jouw wens te regelen. De verschillende lamelbreedtes die we aanbieden, gaande van smalle lamellen van 16 of 25mm tot bredere van 50 of 70mm, maken dat je ongetwijfeld de look kan bekomen die jij voor ogen hebt. Houd je niet van een groter volume aan lamellen als ze opgetrokken zijn? Dan raden we je de aluminium exemplaren aan i.p.v. de houten versie, gezien deze meer ruimte zal innemen. In de technische specificaties kan je per product gemakkelijk alle afmetingen aflezen. Deze afmetingen zullen je ook helpen te bepalen welke uitvoering het best past bij jouw schuifdeur al dan niet hendels of knoppen. Voor die laatste elementen dien je er namelijk voor te zorgen dat je voldoende ruimte voorziet voor de lamellen.

Onze lamellen bieden we je aan in verschillende breedtes, waardoor je kan toewerken naar de look die je voor ogen hebt. Voor de houten lamellen gaat het over lamellen van 25mm, 50mm of 70mm breed. De aluminium optie komt in 16mm, 25mm en 50mm.

Schuifraam voor dagelijks gebruik? Wanneer je je schuifdeur dagelijks opent en dus bijgevolg ook je lamellen vaak zal bewegen, zouden we je andere producten uit ons gamma aanraden. 

Tips!

Vergeet bij je berekeningen en keuze van de raamdecoratie geen rekening te houden met eventuele handvaten of hendels. Je dient immers voldoende plaats te voorzien, zodat deze niet tegen het glas komen te hangen.

De raamdecoratie op het schuifraam monteren kan voor dit soort raam niet, aangezien de ramen voor elkaar moeten kunnen schuiven om ze te openen.

Niet zeker welke systeemkleur? Kies voor de kleur van je raamwerk, zo creëer je een mooi esthetisch geheel.

Wil je beginnen met opmeten? Houd je dan voor om de raamdecoratie op de dag (op het raamwerk) te monteren, opdat deze mooi voor het raam zou vallen. Voel je je toch niet helemaal comfortabel om zelf op te meten? Met onze gratis meetafspraak helpt ons team je graag een handje.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms in Nederland of neem contact op met onze klantenservice.

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll to Top