5x Raambekleding voor grote ramen

Grote ramen in de living zijn ideaal voor wie graag veel natuurlijk licht binnen wil laten. Bovendien brengen deze populaire ramen diverse mogelijkheden aan raamdecoratie met zich mee om ze mooi aan te kleden. Creëer sfeer, gezelligheid en voldoende privacy met één van onze passende opties raamdecoratie!

Productspecialist Eline laat je in dit blogartikel graag kennismaken met haar favoriete soorten raamdecoratie voor grote ramen.

1. Plisségordijnen – voor veel natuurlijke lichtinval

Onze collectie plisségordijnen is verkrijgbaar tot een maximale breedte van 2,4 meter. Heb je bredere ramen? Geen enkel probleem! We hangen dan meerdere plisségordijnen naast elkaar zodat het volledige raam bedekt wordt. Bovendien zijn de plisségordijnen mooi uitgelijnd zodat je niet merkt dat de raamdecoratie uit twee delen bestaat. 

Eline: “Plisségordijnen brengen echt veel sfeer in een kamer met grote ramen. Ze zijn luchtig en je kan ze samenstellen in een transparante of lichtdoorlatende stof. Wie kiest voor de top-down bottom-up variant kan de plisségordijnen lager hangen zodat je geen inkijk hebt, maar toch nog voorzien bent van voldoende lichtinval.”

EG Photography
Eline

2. Houten lamellen – voor een natuurlijke uitstraling en veel privacy

Houten lamellen geven jouw interieur een natuurlijke uitstraling en zijn een perfecte mogelijkheid voor grote ramen. Je bepaalt snel en gemakkelijk de gewenste lichtinval. Onze collectie lamellen zijn verkrijgbaar in een lamelbreedte van 25 mm, 50 mm of 70 mm en een maximale lengte van 2,9 meter. Voor de bredere ramen plaatsen we twee houten lamellen naast elkaar. Toch merk je hier niets van, aangezien de lamellen zo mooi afgesteld zijn dat het lijkt alsof ze uit één stuk bestaan. 

Eline: “Grote ramen vragen om de 70 mm brede houten lamellen. Zij geven een robuuste uitstraling aan jouw interieur. Heb je liever een subtiele look? Dan kan je kiezen voor de subtielere houten lamellen van 50 mm breed. Ga voor stoere aluminium jaloezieën binnen een modern interieur of voor een landelijke touch met houten latten voorzien van een stoffen ladderband.”

Opmerking: Bij hoge ramen is het volume van de houten lamellen wanneer helemaal opgetrokken vrij groot. 

Ben je meer te vinden voor aluminium lamellen? Ook die bieden we bij INHUIS Plaza aan! 

Meerdere jaloezieën naast elkaar worden netjes uitgelijnd

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een gratis adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Raamdecoratie specialist Eline

3. Gordijnen – voor sfeer en veel zicht

Gordijnen zijn een elegante optie om jouw grote ramen mooi mee te bekleden. Ze zijn leverbaar tot een maximale breedte van 10 meter. Je hebt de keuze uit meer dan honderd stoffen zodat je ze perfect kunt doen passen in jouw interieur. Naargelang de gekozen afwerking bepaal je zelf de uitstraling van jouw gordijnen. Ga voor één plooi, twee plooien, een driedubbele plooi, ringen of een wave plooi: we denken graag creatief met je mee! Wil je de ruimte een luxueuze uitstraling geven? Kies dan voor volle en gevoerde gordijnen.

Eline: “Hoge en grote ramen zijn ideaal om te bekleden met inbetween gordijnen of vitrages. Ze laten voldoende daglicht door, filteren tegelijkertijd het zonlicht en bieden voldoende privacy. Daarnaast hebben ze ook een geluiddempend effect. De perfecte oplossing wanneer je een harde vloer in de kamer hebt liggen.”

Gordijnen over de gehele breedte van de raampartij

4. Shutters – voor extra gezelligheid en privacy

Shutters, alias houten binnenluiken met verstelbare lamellen, vallen bij vele klanten in de smaak doordat ze zeer praktisch en veelzijdig in gebruik zijn. Je bepaalt namelijk simpelweg zelf welke sfeer en lichtinval je wilt creëren. Bovendien zijn shutters geschikt voor ieder type raam en elke raambreedte. Hoe breder het raam, hoe meer shutterpanelen er namelijk geplaatst zullen worden. 

Wil je jouw hoge ramen voorzien van shutters? Met behulp van de tussenverbinding kan je de verstelbare lamellen onafhankelijk van elkaar openen en sluiten. Zo kan je bijvoorbeeld de onderste lamellen sluiten voor meer privacy, terwijl de bovenste lamellen zorgen voor voldoende lichtinval. Handig, toch? De shutters voor grote ramen plaatsen we in wegklapbare luiken of een vouwrailsysteem.

Eline: “Met shutters creëer je een gezellige sfeer in huis, zeker wanneer je ze in een donkere kleur bestelt. Voor grote ramen raden wij je de shutters met vouwrailsysteem aan, wat de bediening nog vergemakkelijkt. Je kunt de shutters in ‘vouwen’ verdelen over je raam als je ze open wilt zetten.”

Shutters lenen zich ook perfect voor schuine raampartijen

5. Vouwgordijnen – leverbaar tot liefst 10 meter breed!

Wist je dat vouwgordijnen een uitermate geschikte optie kunnen zijn voor grote ramen omwille van hun zeer grote maximale breedte en hoogte? Afhankelijk van het merk zijn ze immers in één stuk leverbaar tot een breedte van liefst 10 meter en een hoogte van 5,9 meter. Zeer impressionant, is het niet? Bovendien wordt de breedte van het raam nog eens extra in de verf gezet door de horizontale plooien in het vouwgordijn. De baleinen kun je laten integreren aan de voor- of achterkant, ieder met een geheel eigen uitstraling. Zo blijft de stof steeds strak hangen, maar boet je toch niet in qua stijl of look.

Eline: “Met vouwgordijnen kan je jammer genoeg niet met de lichtinval spelen. Daarom zijn ze voornamelijk geschikt voor brede ramen. Voor hoge ramen zou ik adviseren om een ander type raamdecoratie te kiezen.”

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende designs van transparante, lichtdoorlatende of semiverduisterende stoffen. 

Zit je nog met vragen of wil je weten welke raamdecoratie nu het best zou passen bij jouw interieur? Onze adviseurs staan graag voor je klaar, telefonisch, via de chat of e-mail!

Vraag of opmerking? Laat een berichtje achter.

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen