Markiezen

Klassieke uitstraling

100% op maat gemaakt

/ Zonwering / Markiezen

Markiezen

Markiezen voor de final touch aan huis

Het doek van markiezen blokkeert zonlicht, is bestand tegen vocht en vuilafstotend. Deze charmante zonwering is niet alleen functioneel maar ook dankzij haar klassieke uitstraling het hele jaar door een meerwaarde voor je huis. Ontdek de verschillende modellen in een van onze showrooms in Nederland.

Persoonlijk advies

Heb je vragen over jouw situatie of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bekijk onze 2565 reviews: 4.8/5
Houten markies | inhuis Houten markies | inhuis

Houten markies | inhuis

vanaf

€ 657,-

Houten markies | inhuis

Max. breedte: 5 meter
Max. uitval: 2 meter
 • Klassieke uitstraling
 • Grenen of Meranti hout
 • Ambachtelijk gemaakt in Holland
 • Handbediend of elektrisch
 • Montageservice vanaf: + €329,00
 • 4-6 weken levertijd

vanaf

€ 657,-

Aluminium markies | inhuis Aluminium markies | inhuis

Aluminium markies | inhuis

(1)

vanaf

€ 657,-

Aluminium markies | inhuis

(1)
Max. breedte: 7 meter
Max. uitval: 2 meter
 • Klassieke strakke uitstraling
 • Duurzaam aluminium
 • Ambachtelijk gemaakt in Holland
 • Handbediend of elektrisch
 • Montageservice vanaf: + €329,00
 • 4-6 weken levertijd

vanaf

€ 657,-

Markies herbekleden Markies herbekleden

Markies herbekleden

vanaf

€ 407,-

Markies herbekleden

Max. breedte: 7 meter
Max. uitval: 2 meter
 • Bestaande markies herbekleden
 • Ruime keuze aan doekkleuren
 • Verlengt de levensduur van de zonwering
 • Ambachtelijk gemaakt in Holland
 • Montageservice vanaf: + €199,00
 • 4-6 weken levertijd

vanaf

€ 407,-

Markiezen bij onze klanten

Tag @Inhuisplaza op Instagram om anderen te inspireren.

(function(d, id) { if (!window.flowbox) { var f = function () { f.q.push(arguments); }; f.q = []; window.flowbox = f; } if (d.getElementById(id)) {return;} var s = d.createElement('script'), fjs = d.scripts[d.scripts.length - 1]; s.id = id; s.async = true; s.src = 'https://connect.getflowbox.com/flowbox.js'; fjs.parentNode.insertBefore(s, fjs); })(document, 'flowbox-js-embed');
window.flowbox('init', { container: '#js-flowbox-flow', key: 'lDgFp67xS2-j8bmI_fuELw', tags: ['markiezen'], tagsOperator: 'any', locale: 'nl-nl' })
inhuis plaza - markiezen op maat gemaakt

Markiezen op maat

De markies is zonder twijfel de meest sfeervolle zonwering binnen ons inhuis plaza-gamma. Het vormt een echt plaatje aan je gevel en zorgt bovendien nog eens voor een koele woning tijdens die warme zomerdagen. Dankzij de gesloten zijkanten worden de zonnestralen langs elke kant tegengehouden, wat je binnen garandeert van de nodige koelte. 

Waar andere soorten zonwering zich vooral richten op het functionele aspect, dragen markiezen bij aan de uitstraling en sfeer van je woning. De charmante en karakteristieke toets van de markies maakt het een echte aanwinst voor jouw woning. Hoewel de opvallende ronde vorm van markiezen een nostalgische sfeer uitstralen, is dit type zonwering in elke situatie gepast. Of het nu gaat om een moderne nieuwbouw, statig herenhuis of vrijstaande villa, markiezen zijn steeds een elegante keuze.

Houten markies of aluminium markies

Markiezen worden nog steeds op ambachtelijke wijze vervaardigd in zowel hout als aluminium. Wie voor de echte nostalgische look wil gaan, raden wij de houten markies aan. De houten markies is uitvoerbaar in twee verschillende soorten hout: Scandinavisch grenenhout of donkerrood Meranti hardhout. Beide houtsoorten zijn FSC-gecertificeerd. 

Wil je toch dat tikkeltje meer comfort? Ga dan voor aluminium markiezen die de authentieke uitstraling combineren met het comfort van moderne materialen. De frame en kap van de markiezen zijn gemakkelijk in onderhoud (praktisch onderhoudsvrij) en ook het schoonmaken is geen al te grote karwei. Daarnaast ben je verzekerd van stevige markiezen met een lange levensduur.   

INHUIS Aluminium markiezen
inhuis plaza - verschillende modellen markiezen

Verschillende modellen markiezen

In het inhuis plaza-assortiment kan je markiezen in drie verschillende modellen terugvinden. Je hebt de markies in standaardmodel, de populairste markies binnen ons gamma, de markies in petmodel, vaak gekozen bij winkels en horecagelegenheden, en de markies in klapmodel. Bij de markies in standaardmodel staat de hoogte van de markies gelijk aan de uitval. Als je dus voorzien bent van openslaande ramen en/of deuren of je wilt gewoon een hogere doorloop, dan kies je best voor de markies in petmodel. De uitval is hierbij veel groter dan de hoogte van de markies, waardoor er meer ruimte onder de markies ontstaat. Je ramen en deuren kunnen dan nog steeds perfect geopend worden als de markies uitgeklapt is. Waar de markies in pet- en klapmodel veel gelijkaardige eigenschappen vertonen, kan je bij een klapmodel een nog grotere uitval kiezen. Hierdoor wordt de doorloop nog meer vergroot.

Markies herbekleden

Is het doek van je markies aan vervanging toe of heb je nood aan een nieuw en trendy design? Wij helpen je graag verder en herbekleden jouw markies naar jouw smaak! Kies uit één van de talloze designs binnen onze collectie en laat je markies weer schitteren als nooit tevoren!

inhuis plaza - markies herbekleden
inhuis plaza - inmeten van markiezen

Markiezen bestellen

Is het tijd voor nieuwe markiezen aan je gevel? Blader dan naar hartenlust door onze inhuis plaza-collectie en stel vandaag nog jouw markiezen online samen. Is je keuze gemaakt? Dan is het tijd om te bestellen! Naast op onze webshop kan je hiervoor natuurlijk ook steeds terecht in één van onze showrooms in Nederland voor persoonlijk advies op maat. Onze adviseurs helpen je graag verder en bespreken samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Opdat we een sublieme service kunnen leveren, vragen we jou graag om een foto van de situatie mee te nemen.

Het inmeten en plaatsen van markiezen

Markiezen worden gewoonlijk op de muur geplaatst. Voordat je over kan gaan naar de plaatsing, moet alles natuurlijk op voorhand goed opgemeten worden. Dankzij onze handige meetinstructies kan je jouw markies simpelweg zelf opmeten. Kies je voor een markies met boven- en zijkappen? Houd er dan rekening mee dat de omkapping breder is dan de opgegeven markiesbreedte.

Wil je graag zelf de handen uit de mouwen steken of heb je zelf al ervaring met het plaatsen van markiezen? Dan laten we de montage uiteraard graag aan jou ov

Monteren van markiezen op maat

Markiezen: vraag & antwoord

Wat zijn markiezen?

De markies is ongetwijfeld de meest sfeervolle zonwering binnen onze collectie. Het is een opvouwbaar zonnescherm dat zorgt voor aangename temperaturen tijdens de warme zomerdagen. De gesloten zijkanten zorgen er bovendien voor dat het zonlicht langs alle kanten wordt tegengehouden. Naast deze functionele eigenschappen draagt de markies ook bij tot de uitstraling en sfeer van jouw woning. Kies voor de charmante en nostalgische uitstraling met houten markiezen of combineer de karakteristieke uitstraling met duurzaam comfort dankzij de aluminium markiezen.

Wat is de levensduur van markiezen?

Zowel houten als aluminium markiezen kunnen jaren meegaan. Ze hebben een stevige constructie en het doek is vochtbestendig en vuilafstotend. Doordat de aluminium markies uit een sterk materiaal vervaardigd is, gaat deze langer mee dan een houten markies. Is jouw doek aan een nieuw leven toe? inhuis plaza helpt jou graag bij het herbekleden van jouw markies. Verleng de levensduur aanzienlijk en dat terwijl de markies zelf mooi behouden blijft!

Waar koop ik markiezen?

Markiezen zijn zowel verkrijgbaar op onze website als in één van onze showrooms. Stel nu eenvoudig jouw nieuwe markiezen online samen op www.inhuisplaza.be of kom eens langs bij de dichtstbijzijnde showroom in Nederland voor advies op maat.

Wat is de kostprijs van markiezen?

Bij inhuis plaza kan je al markiezen bestellen vanaf 535 euro. Hoe die prijs opgebouwd wordt, hangt af van een paar factoren. Zo hebben de afmetingen, het type bediening en de plaatsingskosten allemaal een invloed op de uiteindelijke kostprijs. Bereken de kostprijs van jouw nieuwe markiezen snel en eenvoudig online.

Hoe maak ik mijn markiezen proper?

Markiezen zijn eenvoudig schoon te maken. Poets ze zachtjes met een zachte borstel en lauw water. Heb je last van hardnekkige vlekken? Voeg dan wat groene zeep toe aan het water, laat het mengsel 15 minuten intrekken en spoel het doek af met proper water. Laat de markies volledig opdrogen voordat je het doek opvouwt. Een droge en zonnige dag in het voorjaar is de ideale moment om je markiezen een schoonmaakbeurt te geven.

Scroll to Top