Kindveiligheid

Jonge opgroeiende kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig naar alles wat er rond hen heen gebeurd. Het is daarom belangrijk dat je raamdecoratie veilig is voor kinderen. Wij zijn met de producten van INHUIS altijd op de hoogte van de laatste regels op het gebied van kindveiligheid.

Bij INHUIS Plaza bieden wij tal van oplossingen aan om de kindveiligheid te garanderen bij onze verschillende producten.

Zo krijg je bij de producten van INHUIS Plaza waarop het van toepassing is kettingbeveiliging mee. Hier wordt de ketting in vastgeklikt zodat er niet aan het koord of aan de ketting getrokken kan worden. Ook wordt er een ketting verzwaarder mee gestuurd om eventuele knopen, lussen en draaien in de koorden te voorkomen. Hierdoor kan een kind niet verstrengeld raken in de lussen en stikken. Als je de koorden omhoog wilt hebben, is het verstandig een koordkikker aan te schaffen. Deze moet zich minimaal 150 cm boven de grond bevinden. Een koordkikker moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien. Het koord wordt volledig in de koordkikker gewikkeld, waardoor kinderen er niet meer bij kunnen en in verstrengeld kunnen raken.