Plissés

Maatwerk is onze standaard

4.8 / 5 | 2407 reviews

Alle soorten plissés op een rij

Op zoek naar mooie plissés voor jouw huis? Bekijk hier de verschillende soorten plissés.

Liever een plissé specialist die thuis langskomt?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Onze vakkundige adviseurs komen graag bij je langs om de maten op te meten. Wil je de producten zelf eerst ervaren? Maak dan een afspraak in onze toonzaal in Aartselaar.

Meetafspraak inplannen

Populaire plissés

Bekijk de meest verkochte producten en kies jouw favoriete plissé!

Onze merken plissés

De mooiste merken voor de beste kwaliteit.

Plissés van INHUIS

  • Altijd 5 jaar garantie op al onze plissés
  • Vier échte showrooms in België en Nederland
  • Eigen meet- en montage specialisten

Plissés van INHUIS

  • Altijd 5 jaar garantie op al onze plissés
  • Vier échte showrooms in België en Nederland
  • Eigen meet- en montage specialisten

https://images.inhuisplaza.nl/2020/12/Plisse1.jpg?auto=compress%2Cformat&ixlib=php-1.2.1&s=e7f2662c70e195d0d4c805ca0427281d&w=450

Plisségordijnen en Duette® Shades op maat

De veelzijdigheid van plisségordijnen en Duette® Shades maakt dit soort raamdecoratie geschikt voor ieder type raamvorm. Zowel standaardramen, kantelramen, erkers en dakramen kunnen perfect uitgerust worden met plisségordijnen. Het geeft je interieur een sfeervolle uitstraling dankzij de balans tussen natuurlijk licht en voldoende privacy!

https://images.inhuisplaza.nl/2021/01/Pliss%C3%A9-speelkamer-2.jpg?auto=compress%2Cformat&ixlib=php-1.2.1&s=340a894d8e1cf7cb1d99a684742f5bcd&w=450

Wat is het verschil tussen plisségordijnen en Duette® Shades?

Plisségordijnen zijn gemaakt uit een enkele laag geplooide stof met zigzagstructuur, waardoor je de koorden die doorheen de stof lopen goed zichtbaar zijn. De enkele stof zorgt er bovendien voor dat veel daglicht de kamer kan bereiken.

Duette® Shades bestaan uit een dubbele laag geplooide stof met honingraatstructuur. Ze worden ook wel dupli’s genoemd. De koorden en koordgaatjes zijn mooi weggewerkt in de dubbele laag stof. De honingraatstructuur filtert het daglicht, dempt het omgevingsgeluid en geeft een strakke aflijning aan de kamer.

Wil je de kamer graag verduisteren met plisségordijnen? Dan vormen dubbele plisségordijnen de uitstekende oplossing! Door de dubbele stof en mooi weggewerkte koordgaatjes wordt het daglicht gefilterd en de kamer goed verduisterd. Hou er wel rekening mee dat de kieren die ontstaan naast het gordijn nog steeds wat licht kunnen doorlaten. Dit los je op door de dubbele plisségordijnen op het raamwerk te plaatsen met een ruime overlap over het raam.

https://images.inhuisplaza.nl/2020/12/Plisse3.jpg?auto=compress%2Cformat&ixlib=php-1.2.1&s=5d9af6eb07814b49b7c099a1556984f1&w=450

Hoe plaats ik een plisségordijn?

Plisségordijnen kan je op verschillende types ramen plaatsen. Standaardramen worden het best uitgerust met een plisségordijn of dupli in standaard of XL-uitvoering. Het gordijn wordt hierbij met montagesteunen in het raamwerk, tussen twee muren of op de muur geplaatst.

Wil je jouw kantelramen of ramen met een kunststoffen raamwerk voorzien van plisségordijnen of wil je liever niet boren in je raamwerken? Kies dan voor een plisségordijn of dupli die bevestigd kan worden met klemsteunen of een plakstrip. Het gordijn wordt dan snel en gemakkelijk in het raam geplaatst zonder dat je hoeft te boren of schroeven.

https://images.inhuisplaza.nl/2020/12/Plisse2.jpg?auto=compress%2Cformat&ixlib=php-1.2.1&s=56b2e95f5ae857336eac73177eab8c84&w=450

Kies de perfecte uitvoering voor je plisségordijn of Duette® Shades

De plisségordijnen en Duette® Shades zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kan kiezen uit verschillende bedieningsmogelijkheden. Kies voor een bediening met koorden of een eindeloze bedieningskettting of bedien je plisségordijnen met de hand door middel van ingespannen plisségordijnen. In deze variant zit een kleine handgreep verwerkt waarmee je de plisségordijn gemakkelijk kan aanpassen. Voor gezinnen met kinderen zijn de plisségordijnen of dupli XL uitgerust met het LiteRise-bedieningssysteem de ideale oplossing. Zo kan je namelijk jouw Duette® Shades koordloos bedienen aan de onderlat.

Plissés | vraag en antwoord:

Hoe maak je plisségordijnen proper?

Plisségordijnen zijn zeer gemakkelijk in onderhoud. Stof ze af met een plumeau of handstofzuiger op een zachte stand. Wil je (hardnekkige) vlekken verwijderen? Kuis de vlek dan zo snel mogelijk af met een zachte spons en lauw water. Vergeet de plisségordijnen niet goed te laten drogen vooraleer je ze opnieuw ophangt.

Hoe hang je jouw plisségordijnen op?

In enkele simpele stappen zijn jouw plisségordijnen zo geplaatst. Wend je tot onze handige montageinstructies die je, afhankelijk van de gekozen plaatsing (met klemsteunen voor kantelramen, met een plakstrik of met steunen voor in of op de dag), met gemak doorheen de procedure loodst.

Hoe meet je op voor plisségordijnen?

Met onze online meetinstructies kan je snel en gemakkelijk jouw plisségordijnen opmeten. Verlies daarbij niet uit het oog hoe je het plisségordijn wilt ophangen: in het kozijn (in de dag), op het kozijn (op de dag) of op een kantelraam. Voel je je toch meer op je gemak met professionele hulp? Onze specialisten helpen je graag verder. Stuur ons foto’s van het raam in kwestie in onze gratis online meetservice via Whatsapp en de specialisten geven jou meteen online advies.

Heeft INHUIS Plaza ook verduisterende plisségordijnen?

Jazeker! Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in een transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stof. De verduisterende stof zal de kamer echter nooit volledig verduisteren aangezien de koordgaatjes steeds wat licht zullen doorlaten. Wie graag volledige verduistering heeft, opteert beter voor een Duette® met een verduisterende stof. Dit plisségordijn met een dubbele laag stof zorgt ervoor dat er geen licht wordt doorgelaten door de gaatjes en maakt het de perfecte oplossing voor bijvoorbeeld in de slaapkamer.

Zijn plisségordijnen geschikt voor kantelramen?

Natuurlijk! Dankzij de veelzijdigheid van plisségordijnen zijn ze voor ieder type raam geschikt zijn, dus ook voor kantelramen. We geven je daarnaast de keuze op welke manier jij het gordijn wenst te plaatsen op het kantelraam. Je kan ze bevestigen met steunen, maar dit is alleen mogelijk bij kunststof of aluminium raamwerken. Daarnaast kan je ook gebruik maken van het ingespannen systeem waarbij ze bevestigd worden via steunen aan de onderkant. Wie liever niet boort in het raamwerk, kan opteren voor het TruFit (plakstrip)systeem of  plisségordijnen ingewerkt in de frame die door middel van een magneet- en staalband geplaatst worden op het raamwerk.

Wat is een top-down-bottom-upsysteem?

Plisségordijnen zijn voorzien van een top-down-bottom-upsysteem dat ingewerkt zit tussen twee koorden. Dit systeem zorgt ervoor dat je de plisségordijnen zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven kan bewegen. Aan de boven- en onderkant bevindt er zich namelijk een handgreep of koord waarmee je het plisségordijn kan bedienen. Zo kan je snel en eenvoudig de gewenste hoeveelheid lichtinval en privacy bepalen. Ideaal voor wie dus afhankelijk van de situatie of moment van de dag speelt met deze factoren!

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen herken je gemakkelijk aan de in een zigzagstructuur geplooide enkel geplooide stof in polyester. De koordjes die doorheen de stof lopen zijn zichtbaar waardoor er kleine lichtdoorlatende gaatjes ontstaan. Dit maakt dat ze niet voor 100% verduisterend zijn. Is het dat wat je voor ogen hebt? Kies dan voor plisségordijnen met een dubbele stof, ook wel shades genoemd. Plisségordijnen zijn zeer gemakkelijk in gebruik dankzij twee systemen. Je kan namelijk het gordijn uitvouwen van boven naar beneden (top-down) of van beneden naar boven (bottom-up). Naast hun gebruikscomfort oogsten ze veel lof met de sfeer en gezelligheid die ze aan de kamer toevoegen.